Daniel Windahl och Baharak Soleymani.
Foto: Bildbyråb
Svensk Padel

Studio Padel sänder ny turnering — med största prispengarna någonsin

ANNONS

Det fortsätter dyka upp nya elitturneringar vid sidan av de etablerade padeltourerna.
Mitt under den kanske hetaste svenska semesterveckan i sommar arrangeras Fiskebäckskils Invitational.

Prispengarna i tävlingen som går av stapeln 20–22 juli är minst sagt imponerande.

— Den totala prissumman kommer vara 300 000 kronor. Vad vi vet är det den klart högsta hittills i svensk padel, säger Joakim Eriksson, tävlingschef och delägare på Fiskebäckskils Padelcenter, till PadelDirekt.

Hur lyckas ni erbjuda en så hög summa?
— Dels så har vi ett stort engagemang här på Skaftö, vi är många som bor och driver verksamheter här som vill att det ska hända roliga saker. Det är mycket lokal sponsring, men vi jobbar även på att få in ytterligare större sponsorer. Det löper på enligt plan.

Aktören presenterar samtidigt en imponerande lineup till Fiskebäckskils Invitational.

Herrklassen

▪️ Daniel Windahl/Calle Knutsson

▪️ Simon Vasquez (partner presenteras senare)

▪️ Jonas Björkman (partner presenteras senare)

▪️ Johan Brunström/Anton Andersson

▪️ Pierre Bonfré/Viktor Stjern

▪️ Pablo Figueroa (partner presenteras senare)

Lag 7-8 presenteras under våren

Damklassen

▪️ Baharak Soleymani/Helena Wyckaert

▪️ Antonette Andersson/Marta Guallart

▪️ Anna Åkerberg/Carla Barciela

▪️ Amanda Girdo (partner presenteras senare)


Tävlingen kommer alltså att bestå av åtta herrlag och fyra damlag. Anledningen till att svenska par som Amanda Girdo/Anna Åkerberg inte spelar tillsammans är ett försök att både höja nivån och få till jämna matcher.

— Vi har fått lite hjälp av studio padel gällande detta. Det kan vara roligare och bli jämnare matcher om svenskarna spelar med internationella spelare. Amanda Girdo har frikort att hitta en partner, så vi får se vad det blir där, säger Joakim Eriksson, tävlingschef för Fiskebäckskils Invitational.

Gäller detsamma i herrklassen, att de som inte har partners kommer att välja en utländsk partner? Det blir inte Cayetano Rocafort med Vasquez?
— Ja precis. Simon har fått inbjudan att ta med vem han vill, så vad vi vet är inte tanken att det blir Rocafort. Samma med Björkman och Figueroa, de har fria händer.

Tävlingen sänds av Studio Padel och biljetter till allmänheten släpps 30 april. 

— Vi är jättenöjda med att ha kommit fram till den här lösningen med Studio Padel. Vi har en jättebra yta här vid vår nybyggda centercourt för att kunna bygga en läktare för drygt 1000 personer. Nu har vi tre banor här som ligger bara ett stenkast från havet, säger Eriksson.

Hur många biljetter släpper ni, med tanke på restriktionerna som inte tillåter mer än åtta åskådare just nu?
— Det enda som är besvärande är just publikdelen, eftersom vi inte vet än hur många vi får ta in. Men vi kommer att släppa 400 biljetter på fredag till att börja med. Biljetten kommer att gälla för samtliga tävlingsdagar och är återbetalningsbara om restriktionerna skulle sätta stopp.

Tävlingsledare Joakim Eriksson, som är en av tre delägare av Fiskebäckskils Padelcenter, berättar att man ansökt om att få arrangera en Swedish Padel Tour-tävling i sommar.

— Att få hit en SPT var vår ambition, men vi har inte fått någon respons av förbundet. Det tolkar vi som att de inte är intresserade. Sedan har vi haft en jättebra dialog med Euro Finans, men de hade redan bokat in en utomhustävling. Men de har varit hjälpsamma ändå och det tackar vi verkligen för.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: