Foto: World Padel & PadelDirekt & FIP-montage.
Svenska Landslaget

Sverige anmält till EM: ”Alla stora är med”

ANNONS

Sverige har anmält sig för att delta i Europamästerskapen i padel med både ett damlag och ett herrlag. Mästerskapet spelas i Spanien mellan 28 juni och 4 juli och arrangeras av FIP, Internationella Padelförbundet.

”Till Europamästerskapet i Spanien har över 16 länder anmält sig, vilket innebär ett starkt startfält. Svensk padel har tagit stora steg framåt och vi håller idag en hög nivå. Vi ser fram emot att återigen få se våra landslag tävla. För våra spelare blir detta ett tillfälle att få tävla för Sverige och visa upp för Europa att Sverige är en stark och växande padelnation. Med ett så namnkunnigt startfält i detta EM så blir det spännande att se hur Sverige står sig i landslagssammanhang”, skriver Svenska Padelförbundet i ett pressmeddelande och meddelar att de bara kommer att delta om pandemin tillåter det och om det går att anordna på ett tryggt sätt. 

Nyheten slår lite ner som en bomb. För en dryg vecka sedan hade förbundet inga raka besked kring EM, som i skrivande stund fortfarande ska hållas två gånger. Först i juni/juli av FIP och sedan i oktober av det Europeiska Padelförbundet, FEPA. 

— Vi har inte bestämt oss om det andra EM:et men anmälningstiden till EM i Marbella gick ut i fredags, så vi behövde ta ställning till det. Det ska bli kul med mästerskap, säger Calle Åkesson, verksamhetschef Svenska Padelförbundet. 

Totalt har 19 länder anmält sig till turneringen och ingen stor nation ska ha tackat nej. 

— De stora är med. Rent sportsligt så är de bästa länderna med och det var mycket det vi gick på. 

Betyder detta att ni inte kommer att spela i FEPA:s EM?
— Vi kommer att avvakta det och se vad det blir av det mästerskapet. 

PadelDirekt fick under dagen chansen att prata med presidenten för FIP, italienaren Luigi Carraro, där han bekräftade att 19 länder just nu är anmälda till EM i Marbella. 

— Vi kommer bara att ha ett officiellt EM och det är detta. Det kommer att bli fantastiskt och Sverige kommer att vara med, sa han till PadelDirekt. 

Vet ni om FEPA fortfarande har tänkt att hålla sitt EM?
— Jag tror inte det. Vi är det enda officiella EM:et men jag pratar inte med dem utan fokuserar på vårt mästerskap. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: