Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Glädjebeskedet — RF välkomnar padel: ”Enskilt viktigaste händelsen”

ANNONS

Svenska Padelförbundet har i dag föreslagits som ny med medlem i Riksidrottsförbundet. 
Om förbundet väljs in eller inte avgörs på riksidrottsmötet 28–30 maj.

— Det är en historisk dag för svensk padel. Ett blivande medlemskap i riksidrottsförbundet, om riksidrottsmötet bifaller styrelsens förslag, är den enskilt viktigaste händelsen för svensk padel. Vi firar beskedet med stolthet och ser fram emot att möta hela idrottsrörelsen på riksidrottsmötet för att förhoppningsvis bli invalda, säger Tomas Andersson, förbundsordförande tillsammans med Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet, i ett pressmeddelande.

Förslaget innebär inte att förbundet med en gång blir medlemmar, men det stärker definitivt aktierna inför riksidrottsmötet, RIM, där beslutet tas. Mötet hålls den 28-30 maj i år. 

De andra förbund som föreslås är Svenska Islandshästförbundet och Friskis & Svettis. Sedan föreslås även tre förbund att få avslag av RF: E-sport, funktionell fitness, jiujitsu, bridge.

— Det är positivt att kunna föreslå tre förbund medlemskap och detta rimmar med vad vi arbetar för i idrottsrörelsens gemensamma förändringsarbete, Strategi 2025. Förändringsarbetet ska leda till att fler ska kunna och vilja idrotta i förening hela livet, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsstyrelsen, till Riksidrottsförbundets hemsida. 

Svenska Padelförbundets ordförande Tomas Andersson om beskedet: 

— Vi är tacksamma och ödmjuka för förslaget om att vi nu ska bli medlemmar. För Svenska Padelförbundets styrelse har medlemskap i RF varit den viktigaste frågan att arbeta med. Med förslaget till bifall på vår ansökan ser vi fram emot ett gott samarbete med hela idrottsrörelsen, säger Tomas Andersson. 

Inte råd att inte komma in

Verksamhetschef Calle Åkesson utvecklar: 

— För svensk padels utveckling är ett medlemskap i Riksidrottsförbundet helt avgörande. Svenska Padelförbundet får med medlemskapet förstärkning av både ekonomiska resurser och kompetens. För våra föreningar och för barn- och ungdomsverksamheten kommer detta lägga grunden för en fortsatt stark utveckling”, säger Calle Åkesson. 

När frågan senast avgjordes, 2019, föreslogs Padelförbundet i samma läge som nu att få avslag på sin ansökan. Två år senare är alltså situationen omvänd. 

”De förbund som inte uppfyller kriterierna för medlemskap, som stämman i helgen beslutat om, uppmanar vi nu att söka samverkan med andra förbund eller att gå med i det idrottsnätverk som ska inrättas”, sa ordföranden Björn Eriksson till RF:s hemsida i maj 2019. 

Så blir alltså inte fallet för padeln, som hela tiden har velat komma in utan att söka tillsammans med andra förbund. 

Beskedet är minst sagt viktigt för Padelförbundet. Så här sa Kent Persson, kommunikationsansvarig för ett drygt halvår sedan till PadelDirekt. 

— Det är helt avgörande för oss och jag tror inte att de har råd att ställa padeln utanför. Det vore en stor förlust i så fall. Kommer vi inte in får vi problem. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: