Svensk Padel

”Vi kommer in i RF — de har inte råd att hålla oss ute”

ANNONS

Sist det begav sig, 2019, nobbades padel när Riksidrottsförbundet valde vilka sporter som skulle få invaggas i deras system och bli en del av förbundet. 
Irritationen över det beslutet har nu förbytts mot positivism. 
2021, när nästa omröstning sker står padeln bättre rustad och Kent Persson, kommunikationsansvarig i padelförbundet är övertygad om att de kommer in. 

– De förbund som inte uppfyller kriterierna för medlemskap, som stämman i helgen beslutat om, uppmanar vi nu att söka samverkan med andra förbund eller att gå med i det idrottsnätverk som ska inrättas, sa ordföranden Björn Eriksson till RF:s hemsida i maj 2019. 

– Det är en stor tomhet. Jag har jobbat så oerhört med detta veckor och nätter och så sitter folk och bara trycker på en knapp utan att tänka sig för. Det känns extremt konstigt. Det är helt åt helvete, för att tala klarspråk, sa Padelförbundets styrelseledamot Per Carlsson till Padelfeber då

Ett år och några månader senare är tongångarna annorlunda när det kommer till padelns vara eller icke vara inom Riksidrottsförbundet. Åtminstone om du frågar Kent Persson, kommunikationsansvarig i padelförbundet. 

— Jag tror vi kommer in, säger Kent Persson till PadelDirekt. Vi för en löpande dialog och jag tycker det känns bra men processen har sin gång. En ansökan ska in, utvärderas, och sedan ska beslut tas. Men jag upplever att de har stor förståelse för oss. 

För padeln i stort har det annalkande beskedet enorm betydelse, enligt Persson. 

— Det är helt avgörande för oss och jag tror inte att de har råd att ställa padeln utanför. Det vore en stor förlust i så fall. Kommer vi inte in får vi problem. 

Persson nämner tre skäl till att det är så viktigt att komma in: 

"Ska bli tillgängligt för alla"

1. Resurserna. De statliga bidragen man får.

2. Hjälpen från redan existerande förbund. Via det skulle vi också ha möjligheten att del av de andra förbundens mångåriga erfarenhet och kompetens. 

3. Stöd till lokala föreningar via aktivitetsstöd. 

Som så många vet vi det här laget är padel en som sport som växt enormt dem senaste åren. Intresset ökar lavinartat och banor tycks ploppa upp lite varstans. Men vad är då utmaningen för sporten, förutom det uppenbara att bli en del av RF:s stora paraply? 

— Det vi måste göra nu är att bygga en folkrörelse, att få barn och unga att komma in i sporten via föreningslivet. I dag är vi 80 föreningar men det måste växa sig ännu större. 

— En annan sak är att padeln inte tillgänglig för alla. Folk som ska kunna spela. Där vill vi växla upp och möta intresset.

Du kanske även vill läsa:
Padel-SM 2020: Här är alla vinnare
Padel-SM 2020: Här är alla vinnare
Den här artikeln handlar om: