Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Tårfylld Sanyo när ikonerna vände finalen mot storspelade skrällparet

ANNONS

Är Fernando Belasteguin världens bästa spelare igen?
Tillsammans med nya partnern Sanyo Gutierrez vann ikonen 2021:s första titel på World Padel Tour — Belas andra raka WPT-titel efter Mastern i december. 

Franco Stupaczuk och Alex Ruiz skrällde sig hela vägen till final och väl där tog de hem första set via tiebreak.

Men den favorittippade argentinska superduon Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez lade sedan i sin högsta växel och vann finalen på Madrid Open med 6–7, 6–4, 6–3.

Efter två timmar och tio minuter kunde Bela och Sanyo omfamna varandra i en varm, svettig kram efter en mycket fin insats från samtliga fyra finaldeltagare.

När Gutierrez skulle intervjuas i tv några minuter efter matchbollen tvingades han lämna över till Bela för att de stora känslorna blev för svåra att hantera. Tårarna kom och Belasteguin tog över vid mikrofonen medan Sanyo fick hämta sig.

— Jag är så glad. Det finns inte så mycket mer att säga än att vi är ett jättebra par, på och vid sidan av banan, säger sedan Sanyo innan tårarna börjar rinna ner för kinderna igen medan han nämner sin mamma i tv-intervjun.

Höjdpunkter: Se två av matchens bästa bollar i toppen av artikeln.

Är Bela bättre än någonsin?

Inför WPT-säsongen 2021 har det tisslats och tasslats om att Fernando Belasteguin kan vara bättre än någonsin vid 41-års ålder. Att Bela nu har vunnit två raka WPT-titlar med två olika partnerns stärker den tesen. I december 2020 vann han WPT Masters tillsammans med Agustin Tapia — och nu alltså med Sanyo Gutierrez.

— Vi är båda pappor och det driver oss till att visa oss från vår bästa sida hela tiden. Spelet den här helgen har varit väldigt snabbt och vi måste hela tiden anpassa oss efter hur padeln förändras, säger Bela bland annat under segerintervjun i Viaplays sändning.

Hur finalen var? Precis som under kvartsfinalerna och semifinalerna satt nog de flesta och gapade över Franco Stupaczuks nivå. Argentinaren lär vara i sitt livs form och har onekligen hittat rätt i sitt nya projekt med 19-rankade Alex Ruiz. Ingen boll ser för svår ut för den extremt snabbe ”Stupa” — samtidigt som han kan kicka ut smashar från precis varje kvadratmeter på banan. För att inte nämna den nionderankade 25-åringens utanför-buren-spel. 

Den mångsidige Stupaczuk var en gigant halvvägs in i finalen men mot slutet blev misstagen allt fler från båda delarna av det slutkörda skrällparet Stupa/Ruiz. Att Sanyo och Bela haft en klart enklare resa fram till finalen  — kombinerat med deras överlägsna erfarenhet — bidrog till att det tredje och avgörandet setet blev en relativt ensidig historia: de argentinska legendarerna rusade fram till en 5–1-ledning och 6–3-segern var till slut en säker sådan.

Enligt Viaplays expertkommentator Sofia Arvidssons uppgifter var WPT-finalen den 274:e i ordningen för Fernando Belasteguin — samtidigt som det var den allra första för Alex Ruiz. 

Gutierrez och Belasteguin kan även glädjas åt att vända hem med 93 000 kronor var och unna sig sig några riktigt lyxiga familjemiddagar innan nästa deltävling i Alicante om två veckor.

Se matchbollen och segerkramen


Belas och Sanyos väg till finalen

Åttondelsfinal
Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez mot
Javier Rico Dasi/Jeronimo Glez. Luque

Resultat: 7–5, 7–5

Kvartsfinal
Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez mot
Anton Sans/Inigo Zaratiegui

Resultat: 6–2, 6–3

Semifinal 
Sanyo Gutierrez/Fernando Belasteguin mot
Miguel Lamperti/Arturo Coello

Resultat: 7-5, 7-6


Se alla resultat från Madrid Open här.




📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa: TV: Sanchez/Josemaria vinnare av årets första WPT: ”Bästa jag sett” Den här artikeln handlar om: