Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

TV: Sanchez/Josemaria vinnare av årets första WPT: ”Bästa jag sett”

ANNONS
Ariana Sanchez och Paula Josemaria tar hem årets första WPT-titel efter finalseger över Bea Gonzalez och Lucia Sainz i Madrid.
— Det var nog det bästa jag sett av båda, säger Viaplays expert Sofia Arvidsson.

6–3, 6–4 skrevs slutresultatet till i en mycket välspelad final som var över på drygt 75 minuter.

De 2500 åskådarna i Wizink Center bjöds på en tempostark tillställning som såg ut att kunna gå till tre set. Gonzalez och Sainz kämpade sig fram till 4–3-ledning i andra set, men där var det roliga slut för ynglingen och veteranen.

— Det kan vara en reaktion från i går men Sainz och Gonzalez kom inte upp i samma nivå som då, säger Sofia Arvidsson.

Bea Gonzalez och Lucia Sainz stod för en otrolig vändning i lördagens semifinal mot favorittippade Gemma Triay/Alejandra Salazar, och såg aningen slitna ut i finalen. Inte konstigt med tanke på att semin varade i drygt tre timmar och att finalen drog i gång mindre än ett dygn senare.

Båda finalparen gjorde sina första WPT-turneringar tillsammans i Madrid, och det blev en intressant match i matchen mellan Paula Josemaria och Bea Gonzalez. Två energiknippen som avslutade fjolåret tillsammans på ett framgångsrikt sätt, men splittrades då Josemaria fick ett erbjudande från Ari Sanchez.

”Har mycket som kan bli bättre”

Spelglädjen det nykomponerade paret visar — med många leenden och skratt under matcherna — ser ut att få båda att slappna av och njuta av de viktigaste bollarna. Ariana Sanchez var nära att fälla en tår när hon intervjuades efter finalsegern.

— Jag vill tacka alla som var här och tittade. Det är stor skillnad mot att spela utan publik, som förra året. Jag är verkligen glad över samarbetet med Paula. Vi har tränat riktigt hårt men känner också att vi har mycket som kan bli bättre, säger Ariana Sanchez i Viaplays sändning.

Avgörande i årets första World Padel Tour-final blev Paula Josemarias starka overhead-spel — som ledde till mängder av vinnande slag — och att  både Sainz och Gonzalez stod för en hel del enkla misstag. 

Nu följer herrarnas final mellan Sanyo Gutierrez/Fernando Belasteguin och Franco Stupaczuk/Alex Ruiz. Finalerna sänds på Viaplay och TV10.

Se matchbollen och känslomässiga firandet

Du kanske även vill läsa: Plus Stor World Padel Tour-guide — här är allt du behöver veta Den här artikeln handlar om: