World Padel Tour

Episk vändning i semifinalen — räddade fyra matchbollar och vann känsliga tretimmars-mötet

ANNONS

Jämnt, tätt, nervigt, välspelat, galna dueller. När det var dags för den första semifinalen på damsidan mellan Alejandra Salazar/Gemma Triay och Bea Gonzalez/Lucia Sainz då var det padel på hög nivå. 

Till slut var det Gonzalez/Sainz som efter över tre timmar vann prestigemötet. Därmed fick Sainz revansch efter att ha blivit utbytt mot Salazar av just Triay inför säsongen.

Resultatet skrevs till 5-7, 7-6, 7-5, efter en helt galen maraton-tillställning och är klara för final mot vinnarna i mötet Paula Josemaria/Ariana Sanchez och Delfina Brea/Tamara Icardo. 

— Vilken dramatik, den växte för varje minut, säger experten Sofia Arvidsson i Viaplays sändning. 

När Gonzalez/Sainz, som räddade fyra matchbollar och själva missade tre, lämnade arenan fick de stående ovationer av den lilla publiken som var på plats. 

”Tack till er”

— En konstig, galen känsla att få tävla framför fansen, säger Bea Gonzalez i WPT:s sändning och fick en applåd av publiken.

— Tack till er, jag vill tacka fansen, tack för att ni var här med oss. Båda paren kunde ha vunnit men det gick till sist vår väg, en viktig seger, fortsätter hon. 

Se hennes galna stoppboll i spelaren ovan. 

Denna semifinal-matchen var på förhand definitivt präglad av att det var det första mötet mellan fjolårsdominanterna Gemma Triay och Lucia Sainz, som förvånansvärt bröt upp i december. Något som var Triays beslut och som Sainz både blev överraskad och besviken över. 

Själva matchen däremot blev aldrig något duell mellan Triay och Sainz, utan präglades mer av långa galna dueller och nerver, där Bea Gonzalez var frejdigast och vågade mest — som nog var utanför banan uppemot tio gånger med varierad lycka — som slarvade i servegame men som till slut drog det längsta strået. 

I andra set lyckades Gonzaelz/Sainz rädda hela fyra matchbollar, först i Sainz servegame och sedan i Gonzalez servgame — urstarkt mentalt. 

— Nu har de alltså räddat fyra matchbollar, säger Viaplays expert Sofia Arvidson i sändning.

Med det mentala läget i ryggen var tiebreak inga problem att också vinna i andra set. Efter flera avgörande misstag vann Sainz/Gonzalez enkelt med 7-2 och det var 1-1 i set. 

Triays miss avgjorde

— Riktigt tungt mentalt för dem nu, säger Sofia Arvidsson och refererar till Triay/Salazar. 

Tredje set blev precis det narrativet alla padelälskare ville ha. De långa bollarna fortsatte, breakbollar missades och vid ställningen 4-3 till fördel för Sainz/Gonzalez stod massor på spel. 40-40 i Triay/Salazars serve men efter ett maratonpoäng kunde till sist Gemma Triay trycka in det vinnande Golden Point-slaget för 4-4 och hon skrek rätt ut och lyfte armen mot publiken. 

Vid ställningen 5-4 för Gonzalez/Sainz i Salazar/Triays serve var det Gonzalez/Sainzs tur att få två matchbollar. Även den här gången skulle marginalerna var emot paret med matchboll, Gonzalez slog en bandeja precis ut via gallret. 

Men till sist gick det vägen för det nya paret Gonzalez/Sainz. Symptomatiskt nog var det i Triays serve som allt avgjordes. Bea Gonzalez smashade fram paret till tre matchbollar och på den andra var det klart — då slog Triay i nät och Gonzalez/Sainz flög in i varandras famn. 

— Grattis Bea till en grym match, säger Lucia Sainz efter matchen. 


Läs PadelDirekts stora WPT-guide här. 

Se Gemma Trias mellan-benen-räddning plus utanför-banan-räddning nedan:



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: