Mauri Andrini och Fernando Belasteguin.
Foto: PadelDirekt
World Padel Tour

TV-expertens tre spaningar inför WPT

ANNONS

I dag spelas årets första kvartsfinaler på World Padel Tour, i Wizink Center i Madrid.
PadelDirekt har frågat WPT-expertkommentatorn Mauri Andrini vad han ser mest fram emot inför WPT-säsongen 2021.

09.30 på fredagen spelas första kvartsfinalen, och samtidigt drar årets första padelsändning på Viaplay i gång.

Här är spanska WPT-experten Mauri Andrinis tre spaningar inför säsongen.

1. Nya par.

— Som alla vet så är det så många nya par på WPT i år. Det är så många par som splittrats till den här säsongen. I padelvärlden kallar vi det för ”The dance of pairs”. När ett par bryter upp gör det att nästa par bryter upp, och så nästa och så nästa… Detta är en rolig tid för padeln för att vi får se så många nya konstellationer, säger Mauri Andrini.

2. Säsongsinledningen. 

— Det ska bli väldigt intressant hur spelarna inleder säsongen i den första och andra turneringen på touren. För det visar hur de har skött försäsongen. Flera av spelarna, precis som jag, är från Argentina och åker ofta hem över vintern för att besöka sina familjer. Ibland kommer de spelarna tillbaka sent och får svårt i inledningen, säger Andrini.

3. Publiken. 

— Inte bara publiken på plats, där vi har en pandemi att förhålla oss till, men också hur de lyckas hantera det ökande intresset från folk som vill kunna titta live. Men även sändningarna online där WPT nu både har en spansk och en engelsk sändning. Intresset från personer som har engelska som förstaspråk har ökat lavinartat de senaste åren, där skulle jag vilja veta exakt hur många som tittar så att företag som funderar på att investera i padeln får underlag, förklarar Andrini.


PSST!
Har du missat PadelDirekts stora WPT-guide? Läs den här!



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: