Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Förbundets skarpa uppmaning till padel-Sverige: Stäng ner ALLA seriespel

ANNONS

Svenska Padelförbundet går i dag ut och tar avstånd från alla padelaktörer som startar upp seriespel och tävlingar under coronapandemin.
— Det är inte tillåtet, skriver förbundet på sin hemsida.

Här är ett utdrag av Svenska Padelförbundets tydliga uppmaning till padel-Sverige med anledning av den pågående smittspridningen av covid-19:

”På förekommen anledning vill vi vara tydliga med att med de gällande råd som tagits innebär det bland annat att alla ska avstå från att delta i tävlingsverksamhet, med undantag för de som ägnar sig åt yrkesmässig idrott. Det gäller även lokalt arrangerade tävlingar och ligaspel som nu en del startar upp. Det är inte tillåtet.

För säsongen 2021 fram till den 30/6 gäller därmed följande:

  • Inga sanktionerade tävlingar genomförs.
  • För Swedish Padel Tour genomförs inga deltävlingar för B-klasser samt juniorklasserna.
  • För SPT A-klasserna är genomförs tävlingarna med ett starkt begränsat startfält. Genomförandet sker på tryggt sätt för spelarna, ledarna och funktionärerna.
  • Rankingen ”fryses” under 1/1-30/6 2021

Det innebär att Svenska Padelförbundet ger den tydliga rekommendationen till de lokala hallägare och föreningarna att tävlingsverksamhet ska inte genomföras. Den rekommendationen gäller även icke sanktionerade tävlingar. I begreppet tävlingar ingår även lokala ligor och seriespel m.m.

Det innebär att inget tävlingsspel skall genomföras. Vi utgår ifrån att samtliga hallägare, föreningar och arrangörer följer dessa rekommendationer och att ligaspel inte startas upp innan restriktionerna ändrats.

Besluten gäller tills den 30/6, men kan ändras om myndigheternas restriktioner ändras.”

Den här artikeln handlar om: