Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Efter misstänka smittspridningen — nu stänger hallen

ANNONS

Efter förra veckans misstänkta coronaspridning via padeln i Strömstad har nu hallen valt att stänga ner. 
Det meddelar Espen Olsen Maelum, produktutvecklare vid Strömstad Padel, i ett mejl till Strömstads Tidning.

Det var i tisdags förra veckan som det framgick att den stora ökningen av Covid-19-fall i Strömstad misstänktes spåras till padelhallen. 

— Jag tycker det är olämpligt, och jag menar att ansvariga vid padelhallen borde överväga en stängning av hallen en period tills smittläget ser bättre ut, sa verksamhetschefen och läkaren på vårdcentralen Bohuslinden Charlotte Ericson till Strömstads Tidning då.

Sagt och gjort. Efter den uppmaningen och ytterligare en uppmaning från smittskyddsläkaren Peter Nolskog som sagt att ”alla i Strömstad måste hjälpa till” har hallen i Strömstad nu valt att stänga sin verksamhet. 

”Vi önskar vara med och ta ansvar i Strömstad med det vi kan göra. Vi hoppas att fler aktörer i Strömstad hänger på och gör en extra insats de kommande veckorna för att få ner smittspridningen", skriver Espen Olsen Maelum i mejlet till Strömstads Tidning.

Första hallen att stänga ner

Efter beskedet har han fått positiva tillrop på sociala medier. 

Med tanke på informationen och åtgärderna kommunen presenterade den 1 februari känns det helt rätt. Nu måste hela Strömstad ta ett krafttag tillsammans", skriver han fortsatt. 

Men det finns att göra trots att hallen nerstänging. Strömstad Padel kommer under stängningsperioden passa på att utveckla sin verksamhet. 

"Vi kommer att fortsätta utveckla vår anläggning och just nu projekterar vi för att bygga tre utebanor på baksidan av den stora padelhallen", fortsätter Olsen Maelum.

Utifrån PadelDirekts vetskap är Strömstad Padel den första hallen att stänga ner sin verksamhet på grund av corona. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: