Foto: Bildbyrån
Nya padelbanor

Bygger bana vid stranden: ”Kommer bli Sveriges vackraste utomhusbana”

ANNONS

Om en dryg månad ska den stå klar för invigning.
Banan i Älvkarleby som ska bli något alldeles extra.
— Det kommer att bli Sveriges vackraste utomhusbana, så är det bara, säger delägaren Daniel Hallgren till UNT.

Du har kanske sett några vackert belägna padelbanor flimra förbi i sociala medier-flödet. Som till exempel den läckra bilden på Vickan Padel Club utanför Kungsbacka. Men bekymret med att anlägga en utomhusbana nära havet är förstås väder och vind, kanske särskilt det sistnämnda.

I Älvkarleby, 30 minuter söder om Gävle, ska ett svalkande dopp finnas några meter från padelbanan — utan att man under spelet ska behöva oroa sig att ens höga lobbar blåser ut från banan.

— Det finns någon bana vid någon strand i Sverige, men oftast är dessa banor vid havet, och då är det blåsigt med havsvind. Men här vid Dalälven blir det bara lummigt och mysigt, säger Daniel Hallgren till Upsala Nya Tidning.

Tillsammans med Fredrik Olovsson är han delägare i den första padelbanan i Älvkarleby kommun. Banan byggs på ett campingområde på en yta där det tidigare varit en beachvolleyboll-plan. I nära anslutning till banan och stranden ska en uteservering ha öppet till 01.00, medan banan är tänkt att vara bokningsbar dygnet runt.

Förutom denna bana ska Hallgren och Olovsson även öppna och driva ytterligare tre utomhusbanor i grannorten Skutskär, en ort där man enligt Upsala Nya Tidning även hoppas öppna ett padelcenter med inomhusbanor. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: