Foto: Privat.
Nya padelbanor

Här är Sveriges första folkhögskola med egen padelbana

ANNONS

Vill du studera, bo intill en padelbana och dessutom spela till en låg kostnad?
Då kan det vara läge att spana in Hjo Folkhögskola.
— Jag tror vi är först i Sverige, säger rektorn Andreas Cederlund.

30 minuter med bil från Skövde ligger Hjo vackert beläget intill Vättern. Där kommer eleverna på folkhögskolan nu få alla möjligheter att utveckla sitt padelspel vid sidan av studierna.

— Vi kommer att ha en egen bana utomhus för deltagare och personal. Men den kan även bokas av allmänheten, säger Andreas Cederlund, rektor på Hjo Folkhögskola, till PadelDirekt.

Är ni första svenska folkhögskolan som har egen padelbana?
— Ja, jag tror att vi är först i Sverige.

Utomhusbanan är gemytligt belägen i ett grönområde vid skolans campus. Och det blir förmånligt att spela för både elever och personal.

— Vi ska ha andra priser om man är personal eller elev. Vi har pratat om att ha ungefär halva priset.

Bakom projektet står rektorn själv.

— I grund och botten är det min idé. Jag började som rektor i somras och då var det en yta som blev tom här på campusområdet. Då var det min uppgift att ta fram ett förslag på något nytt.

Kommer detta generera en väldig massa fler ansökningar än vanligt inför hösten, tror du?
— Haha, jag vet inte om det kommer generera alls men det blir bra friskvård och en trevlig mötesplats i alla fall. Det ligger en grundskola i närheten också, så det här kommer att gynna många unga. Och hela området blir mer attraktivt. Eftersom vi är en internatskola är det jättebra att det finns aktiviteter här.

För tillfället bedrivs i stort sett all undervisning på distans på grund av covid-19, men det finns några elever som valt att bo på campusområdet ändå. Har de inte redan ett padelintresse öppnar sig nu alltså en perfekt möjlighet att lära sig den nya svenska folksporten. Banan bokas via Matchi, meddelar rektor Cederlund.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: