Sök
SPONSRAT INNEHÅLL
Victoria Pahlett, Nordenchef på Playtomic.

Playtomic-chefen om expansionen och hetaste padelländerna: ”Jättehett”

Padelappen Playtomic växer så det knakar på många fronter.
Möt försäljningschefen för Norden, Victoria Pahlett, i en stor intervju om Playtomics anställningssatsning, den galna padelmarknaden och sportens utveckling i världen.

— Vi söker ny kompetens och kommer att anställa flera nya medarbetare närmaste månaderna, berättar Victoria Pahlett för PadelDirekt några dagar innan påskhelgen, bara drygt tre veckor efter att Playtomic annonserat en helt ny tjänst för den nordiska marknaden.

En jobbannons som visade sig bli riktigt populär.

— Vi har fått in jättemånga bra ansökningar så det är jättekul. Inom kort hoppas vi vara i mål med någon av slutkandidaterna, säger Victoria Pahlett, försäljningschef för Playtomic i Norden.

Pulsen är hög hos techbolaget Playtomic just nu. En tjänst som har sin bas i Spanien och har blivit en av de största och mest populära padelapparna i Sverige senaste året. Playtomic-appens viktigaste funktion är bokning av banor. Men för den som ännu inte utforskat appen erbjuder den så mycket mer än bokningsmöjligheten. 

— Vi lägger till nya funktioner hela tiden, samtidigt som vi prioriterar användarvänligheten. Den stora fördelen för oss är att vi i grunden är en tech-startup. Därför har vi lyckats väldigt bra i Norden på väldigt kort tid, eftersom länder som Sverige, Norge, Finland och Danmark kan beskrivas som high tech-länder. Folk här vet vad de vill ha när de kollar på en produkt. Hur den ska fungera och se ut, säger Pahlett.

Sverigechefens tre favoritfunktioner

  1. ”Dela upp betalningen. När du bokar en tid behöver du inte betala hela summan själv, utan låta dina medspelare betala sin del direkt i appen. Vårt betalningssystem kan även skräddarsys för varje anläggning.”
  2. ”60 min/90 min-systemet som alla våra kunder kan använda. Det innebär att de populära 90-minuterstiderna inte är förprogrammerade, utan dyker upp så fort bokningsläget tillåter. Det ger mycket fler 90-minutersbokningar. Tidsschemat är responsivt och inte låst till att erbjuda ett visst antal 90-minutersbokningar.”
  3. ”Spelarnivå-systemet. Att du som användare får en uppskattad nivå utifrån resultaten du registrerar när du spelat kan användas till att hitta nya träningsmatcher eller hitta träningar och turneringar på rätt nivå.”

”Vi har valt att fokusera helt på padel”

Hon är bara 26 år men har redan en direkt avgörande roll i Playtomics expansion i Europa — och världen. Den tidigare tennisspelaren blev headhuntad av Playtomics styrelse för drygt 1,5 år sedan och högg på jobberbjudandet. Efter bara en vecka som försäljningschef hade Victoria Pahlett slutit sitt första avtal med en padelanläggning i Sverige.

— De visste att jag har en bakgrund inom tennisen och att jag pratar flytande svenska, spanska och engelska och sa ”vi tror vi har ett jobb för dig”. Och att jag jobbat och är utbildad inom kommunikation- och sälj. När jag började var det bara två klubbar i Sverige som testat Playtomic, så resan därifrån har varit helt otrolig. Jag vill tacka de första ”klubbarna” som trodde på våra funktioner och gav oss förtroendet, särskilt 3PAC i Trollhättan som jag skrev mitt första avtal med.

Trycket på Playtomic från padelaktörer är enormt. Byggtempot är extremt högt och accelererar i många länder. Vid sidan av Spanien ligger Sverige långt före övriga Europa vad gäller antal spelare och padelbanor. Playtomic växer parallellt med padeln i Norden och det handlar lika mycket om att förvärva befintliga anläggningar som att sluta avtal med nya aktörer.

— Nya klubbar inleder i stort sett alltid i förhandlingar med oss och Matchi innan de bestämmer sig. Matchi hade relativt höga priser när vi kom in på den svenska marknaden, och många kunder ser potential i funktioner som vi har som inte Matchi har. De gör också ett jättebra jobb, ska sägas, men vi har valt att fokusera helt på padel och det tror jag varit en stor fördel.

Finns i över 20 länder — på 2500 anläggningar

Att Playtomic förstärker sin personalstyrka går hand i hand med att Europas kanske främsta racketsport-land Storbritannien kan vara på väg att bli ett padel-land. Och ett Playtomic-land?

— Storbritannien exploderar nu. Jag är huvudansvarig även där så det känns jättespännande, det finns extremt många kul projekt i UK. Sedan har vi ju USA där vi redan sajnat flera klubbar. Jag är övertygad om att intresset kommer där också. Jag gick college i USA och har många vänner som spelar pickleball, som är lite liknande. För ovanlighetens skull ligger faktiskt amerikanerna långt efter vad gäller padeln. 

Flera klubbar säger du, var i USA finns dem?
— Philadelphia, San Diego, Texasområdet och Chicago. Det är ganska utspritt och bara enstaka banor men det finns projekt på gång som är mycket större.

Under intervjun pratar vi mycket om padelns expansion och Playtomics mål att bli det självklara valet bland padelappar och bokningssystem globalt. Man är nu uppe i cirka 2500 anslutna padelanläggningar, utspridda i över 20 länder. Om du flyger till London för att se på fotboll, dricka öl eller shoppa ska du kunna öppna appen inför resan och boka en padelmatch mot engelsmän som är på din nivå. 

Apropå padelns utveckling i världen ber PadelDirekt Victoria Pahlett att lista tre länder som det händer mest i just nu.

Tre hetaste padelländerna våren 2021

  1. Sydafrika. Det finns väldigt många projekt i Afrika just nu och då främst i Sydafrika.
  2. Förenade Arabemiraten. Vi har precis gått i gång med en klubb med fyra banor strax utanför Dubai. Hela Emirates-området är en jättehet marknad.
  3. Norge/Danmark. Är något år efter Sverige, men det är på väg att bli lika populärt så byggtempot är väldigt högt.

Norden-chefen utesluter inte egen padelsatsning

Victoria Pahlett är inte bara en affärskvinna. När hon flyttade till USA för att studera på University of North Carolina för sju år sedan så gjorde hon det även för att satsa på tennisen. Hon berättar att hon mött och besegrat flera av ex-tennisspelarna som nu är några av de bästa Swedish Padel Tour-spelarna, på tennisplanen. Och hon vinner gärna igen i padelburen, där hon hållit till regelbundet sedan 2012.

— Jag var ganska tidig på padeln i en svensk kontext, eftersom jag har en spansk pojkvän som introducerade mig. Jag har varit med och kört någon amatörtävling och så där, jag älskar verkligen att tävla. Men jag spelar även seriespel i tennis fortfarande, så det har inte blivit något seriöst med padeln än. Men om något år kanske ni får se mig på SPT, det är inte omöjligt, säger 26-åringen.

Men för att hinna träna tillräckligt mycket för att ta sig in på Swedish Padel Tour behöver hon några nya kolleger som kan hjälpa henne att få Playtomic att växa. Och det är som nämnt ovan på gång.

— Det har varit en tuff resa med mycket jobb de här dryga ett och ett halvt åren, men samtidigt jättekul att uppleva den här padelboomen. I dag har vi inget säljteam i Sverige men nu har styrelsen beslutat att anställa fler. Så om någon som läser det här älskar padel och att bygga kundrelationer, mejla gärna victoriapahlett@playtomic.io så kanske du blir vår nya kollega!📷 Följ PadelDirekt på Instagram


Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).