Notification
RS medgrundare Robin Söderling och Magnus Alsterback.

Stor intervju med succéduon bakom RS Sports

RS Sports har på mycket kort tid etablerat sig som ett av världens främsta padelvarumärken.
PadelDirekt har träffat medgrundare Robin Söderling och Magnus Alsterback som berättar hur allt startade, varför padelutrustning är så intressant och om materialnörden Robin.

Se del 1 av reportaget i spelaren ovan — del 2 publiceras på söndag.

Den tidigare världsfyran i tennis, Robin Söderling utvecklade ett stort intresse för utrustningen han använde på planen när han var aktiv.

— Jag var väldigt intresserad av material när jag spelade. Ju bättre jag blev, desto mindre blev marginalerna eftersom alla var så bra. Då blev jag ännu mer intresserad av materialet, för det kändes som att det kunde göra den lilla skillnaden, säger Robin Söderling under PadelDirekts besök på RS Sports showroom i Stockholm.

Hans partner på RS, Magnus Alsterback, var till en början inte särskilt imponerad av Söderlings tankar kring att ta fram ”den perfekta tennisbollen”.

— Jag tänkte 'varför en till tennisboll?'. Jag var inte supersupportive och tänkte inte att det var världens bästa affärsidé... men jag trodde på produkten och att använda Robins stjärnstatus. När vi startade företaget väntade tennisvärlden fortfarande på att han skulle göra comeback. 2013 var det inte tal om att han slutat med tennis. Nu har har det gått tolv år sedan du slog Nadal och fortfarande får vi mejl från journalister som vill göra den storyn, berättar Alsterback.

Varför är det egentligen så roligt med bollar, Robin?
— Jag tycker all produktion är rolig. Jag gillar när man väl får till den känslan 'nu är produkten fulländad, den här är så jäkla bra'. Det finns inget som slår den känslan. Ja, det kanske skulle vara att vinna en ATP-tävling i tennis, säger Söderling.

Han visar sedan upp ett RS-racket och berättar kortfattat om hur produktionen går till.

— Padelracket och tennisracket ser väldigt olika ut, men faktum är att produktionen är ganska lika. Fabrikerna som gör de bästa padelracketerna producerar även tennisrackets. På tennisracket ser du att det finns ram och strängar, men det finns en ram även på padelrackets. På bra rackets ska sägas. 

Se del 1 av reportaget i toppen av artikeln — del 2 publiceras söndag 3 april.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram