Foto: PadelDirekt
Icaniwill invitational

WPT-expert kommenterar i helgen: ”Bela satte ihop mig med Padel Alto”

ANNONS

WPT-kommentatorn Mauri Andrini blir expert under helgens sändningar på PadelAlto.com från stjärnspäckade eventet Icaniwill Invitational.
Det kan vi tacka Fernando Belasteguin för.
— Det var Bela som satte ihop mig med Padel Alto, säger Andrini.

För Mauri Andrini är inte någon novis i padelsammanhang — tvärtom. Andrini är född och uppvuxen i Pehuajo utanför Buenos Aires, Argentina. I samma stad som ingen mindre än Fernando Belasteguin och de båda känner varandra sedan barnsben.Tillsammans började de tidigt spela med trärackets i sexårsåldern. 

— Faktum är att jag hade hans mamma som lärare i matte, en underbar person som också kan spelad padel, berättar Mauri Andrini. 

De båda har följt varandra genom livet och de båda bor numera i samma stad — Barcelona. 

— Det var Bela som satte ihop mig med Padel Alto inför helgens Invitational, berättar han. 

Och även om Andrini aldrig nått Belas höjder i padel är han ingen novis där heller. Han har mött de flesta spelarna i världstoppen och har varit rankad topp 100 i världen. 

— Jag känner alla spelare eftersom jag själv spelade på professionell nivå så länge. Jag kan Belas historia, hur han spelade när han var 20 år och varför han bytte partner. Jag vet varför Sanyo kom till Spanien senare. Jag vet att Pablo Lima är vegetarian — att Bela är en jobbig jäkel för han vill träna hela tiden. 

I dag är Mauri Andrini tränare och driver akademin ”Hello Padel”, som finns på fyra olika platser runtom i världen. En gång i tiden höll han en tränarkurs för den numera så uppskattade tränaren Andréas Johansson, som i går blev utnämnd till förbundskapten för juniorlandslaget. 

— För mig är detta riktigt bra försäsongspadel. Det är många bra spelare här, åtta av de allra bästa i världen. Att det går att se gratis för alla här i Sverige — det är enormt och visar att Sverige har kommit långt, säger Andrini och fortsätter: 

— Bela/Sanyo mot Chingotto Chingott/Tello kunde varit en final på WPT. Detsamma gäller Sainz/Gonzalez mot Josemaria/Sanches. 

Förutom att han spelat på hög nivå har Andrini också lång erfarenhet av att sitta som expert under padelsändningar. Han började synas i WPT-rutan redan säsongen 2016/17 och har varit med och kommenterat på World Padel Tour sedan dess. Förutom ett uppehåll under fjolårssängen då han blev pappa. 

— Efter att jag slutade spela flyttade jag till London och därifrån har jag velat sprida padel över världen. Eftersom jag känner spelarna bra och kan prata engelska fick jag den rollen. 

Det nya superparet Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez gör sina första tävlingsmatcher tillsammans. Hur ser du på det? 
— De har tränat länge tillsammans, både i Barcelona där Bela bor och i Valladolid där Sanyo bor, säkert hundra timmar. Det bästa med dem är att de är så smarta taktiskt. Det finns inget utrymme att ta poäng. De kommer direkt att hitta sätt att såra dig. 

Han höjer också ett varningens finger för Simon Vasquez och Martin Pineiro, vilka Bela/Gutierrez möter i den första matchen. 

— Det blir en tydlig demonstration. Simons nivå är absolut däruppe bland de bättre. Jag tror inte det kommer att vara så stor skillnad, Simon är talangfull och kommer att komma in i matchen med självförtroende eftersom de inte har något att förlora. Vi kommer att få se en bra match. 

Vad ser du annars mest fram emot i helgen? 
— Två saker: damerna och finalerna. Det ska bli intressant att se spanjorskorna mot de svenska spelarna (Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson). Jag vill se hur de spanska damerna tar sig an de svenska rent taktiskt. Om de spelar tennis på padelbanan mot svenskorna då förlorar de,  för de slår riktigt hårt. Men det ska också bli intressant att se vilken nivå de svenska damerna har nått. 

— Och så finalerna så klart. Förmodligen blir det mellan Sanyo/Bela mot Chingotto/Tello och Sanchez/Josemaria mot Gonzalez/Sainz. De paren kommer att spela finaler den här säsongen och det Sverige får här är en WPT-försäsong. 

Helgens tävling spelas på Scandinavian XPO ute vid Arlandastad. Kommenterar gör Errol Creary. 
Här kan du se helgens spelschema

Eventet kommer att visas på Padel Alto, den nya internationella sajten för padelnyheter och på PadelDirekt. Sändningen produceras av Sportway.

Spelarna som är klara för Icaniwill Invitational 
  • Fernando Balasteguin
  • Sanyo Gutiérrez
  • Martin Piñeiro
  • Federico Chingotto
  • Juan Tello
  • Daniel Windahl
  • Calle Knutsson
  • Ari Sanchez
  • Paula Josemaría
  • Luciá Sainz
  • Bea Gonzalez
  • Simon Vasquez
  • Baharak Soleymani
  • Sofia Arvidsson
  • Nelida Brito 
  • Nicole Traviesa
Den här artikeln handlar om: