Andréas Johansson.
Foto: Privat
Svenska Landslaget

Stjärntränaren blir förbundskapten för juniorlandslaget

ANNONS

Mari Andersson på damsidan, Jonas Björkman på herrsidan.
Nu står det också klart att det blir en trio som kommer att leda landslaget på juniorsidan, där det välkända namnet Andréas Johansson blir förbundskapten. 

Vid sin sida får han Joel Christensen och Fredric Bengtsson som assisterar. Därmed är arbetet med att skapa en stabil förbundsledning för de olika landslagen komplett. 

— Vi är stolta över att Andréas tillsammans med Joel och Fredric är förbundskaptenerna för juniorlandslaget. Juniorerna är svensk padels framtid, därför känns det riktigt roligt att kunna presentera en så stark sammansättning av förbundskaptener, säger Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet. 

Andréas Johansson, som också kommer att fungera som landslagstränare för seniorerna, kommenterar utnämningen: 

— Att få möjligheten att vara både landslagstränare och förbundskapten för juniorlandslaget är ett uppdrag jag verkligen ser fram emot. På så sätt får jag vara en del i att bygga framtiden för svensk padel. Kombinationen av att vara landslagstränare och förbundskapten för juniorerna är de bästa av två världar. Jag känner att på så sätt tas min kraft och kunskap tillvara på bästa sätt, säger Andréas Johansson.  

Trion driver tillsammans padelakademin på Padel Crew i Helsingborg. Christensen och Bengtsson om nya uppdraget: 

— Det ska bli otroligt kul att få vara med och forma nästa generation padelspelare. Att hjälpa dom ta nästa steg i sin utveckling som spelare både på och utanför banan. Det ska även bli väldigt roligt att fortsätta jobba med Andréas och Fredric som jag trivs jättebra med. Stolt och tacksam att få detta förtroende av Svenska Padelförbundet, säger Joel Christensen. 

— Att få möjligheten att arbeta med ungdomar, följa, och vara en del av deras padelutveckling är något av det roligaste man kan arbeta med. Dessutom få göra det på högsta nivå är något alldeles extra. Jag får nu möjligheten att genomföra detta tillsammans med två grymma kollegor, Andréas Johansson och Joel Christensen.  Att få vara med på denna resa gör att man längtar till att få komma igång med juniorlandslagsverksamheten, säger Fredric Bengtsson. 

Till vardags tränar Andréas Johansson också Calle Knutsson och Daniel Windahl, som i helgen nådde en av sina största triumfer när de för första gången vann en SPT tillsammans. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: