Malmö Arena / Nicklas Persson, ordförande SPO.
Foto: Bildbyrån / SPO
Swedish Padel Open

Galna WPT-intresset: Swedish Padel Open-helgen fullbokad på två dagar

ANNONS

I fredags släpptes biljetterna till World Padel Tours deltävling i Sverige i november.
Försäljningen har gått över allas förväntan — finalhelgens 6000 plåtar sålde slut på drygt två dygn.
— Det är så himla kul. Vi hade trott på 2000, säger SPO-basen Nicklas Persson.

I torsdags kunde PadelDirekt berätta att ett mejlutskick med unika bokningslänkar skickats till 20 000–30 000 personer som därmed fick chansen att köpa biljetter till Swedish Padel Open ett dygn innan allmänheten.

På söndagsförmiddagen hade alla 6 000 helgbiljetter, som innefattar semifinaler och finaler på lördagen och söndagen 13–14 november, tagit slut.

— Visst är det fantastiskt, jag är så jäkla glad för padel-Sverige. Men det finns biljetter kvar för onsdag, torsdag och fredag, säger Nicklas Persson som är ordförande för Swedish Padel Open till PadelDirekt.

Trots att det är hela åtta månader kvar till evenemanget i Malmö Arena, och att pandemin hänger över oss som tunga, envisa mörka moln så är intresset för att se världsstjärnorna live enormt.

— Vi kan vara ett av de första stora eventen som hålls efter corona, så vi håller tummarna.

Hur mycket av Malmö Arenas kapacitet räknar ni med att få utnyttja?
— Vi har bara släppt 25 procent av biljettkapaciteten än så länge. Vi vill inte behöva återkalla biljetter om det nu blir restriktionerna är att vi får ha till exempel halv kapacitet, så därför släppte vi just det antalet.

Så mycket kostar SPO-biljetterna


Skiss över Malmö Arena under SPO.

Skiss över Malmö Arena under SPO.


Biljetterna till courtside inte släppta

Swedish Padel Open-organisationen hoppas förstås att smittspridningen av covid-19 är helt under kontroll i höst. Att man i god tid innan World Padel Tour-spelarna välkomnas i november därmed kan släppa fler biljetter till finalhelgen.

— Vi har uppmanat folk att mejla till oss, så att vi kan sätta upp dem på mejllista som vi skickar inför nästa släpp. Det är drygt 200 personer som visat intresse för det, om den som läser detta vill köpa biljetter är det bara att mejla oss på info@swedishpadelopen.se.

Går det att sia om när fler biljetter kan släppas?
— Nej, det kan vi inte göra med tanke på nuvarande coronasituation. Men vi hoppas kunna få in full kapacitet i november.

Nicklas Persson och övriga SPO-organisationen räknar i dagsläget med att ta in totalt 25 000 personer över fem dagar — vilket skulle bli publikrekord inom padeln. Slår man ut det över de fem tävlingsdagarna blir det 5000 åskådare om dagen.

— Vi kommer att ha en bana som ligger på tvären, om man tänker hur hockeyrinken står i dag. Mellan den och centercourten, som blir längs med rinken, kommer det vara ett högt skynke och några courtside-läktare vid centercourten. De biljetterna är inte släppta än och går i första hand till sponsorer innan det släpps till allmänheten. 

”Vi har ett antal loger”

Det blir även tillfälliga läktare på centercourtens långsidor.

— Vi kommer att drygt 800 åskådare nere på läktarna vid courtside. 5000 pers om dagen ska kunna se centercourten på numrerade platser. Vi vill att alla vi släpper ska kunna se centercourten bra.

Inte heller logerna har kunnat bokas än.

— Vi har ett antal loger som vi kommer att sälja som paket. Det är jättestort intresse från sponsorer, tror vi har 100 mejl om att få boka loge och andra sponsorpaket. Vi har inte hunnit sätta paketen än men vi ska ha möte i morgon. Vi måste ju säkerställa så att folk får plats.

Utifrån försäljningssuccén verkar ni ha hittat rätt prisnivåer på biljetterna.
— Ja jag inte hört något om prisnivån i alla fall. Visst hade vi kunnat ta mer betalt, det känns nästan som att man kan ta hur mycket betalt för padel just nu. Men vi vill göra det till en folkfest och det vill Malmö Arena också.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: