Familjen Hansson bygger padelhall på gamla lantbruket.
Foto: Privat
Nya padelbanor

Så går bygget av familjen Hanssons lantbrukspadel: ”Annorlunda”

ANNONS
I januari berättade PadelDirekt om familjen Hansson som ska omvandla sin maskinhall på lantbruket i skånska Hjärup till en padelhall.
Sju veckor senare är det full fart på ombyggnationen.

— Just nu håller jag på att sätta upp ett perforerat innertak, med stenull som isolering som ska dämpa ljudet både i hallen och utifrån, berättar pappan och ”byggherren” Kristian Hansson för PadelDirekt.

Tvåbarnspappan Kristian har tagit tjänstledigt från sitt jobb som psykolog för att lägga all tid på att starta upp en padelverksamhet på landsbygden mellan Lund och Malmö. Men han arbetar antagligen hårdare nu än han någonsin gjort...

— Det kan man nog säga, men jag försöker vara ledig en dag i veckan i alla fall, säger Kristian med ett skratt och fortsätter:

— Det är väldigt annorlunda mot mitt vanliga jobb, men jag tycker det är jättekul. Framförallt att se resultatet, att det går mer och mer från maskinhall till padelhall. Det man märker är att man saknar det kollegiala, att träffa andra varje dag. Men friheten jag har nu är jätteskön, jag kan jobba vilken tid jag vill på dygnet.

Ni siktar på att öppna i sommar, håller tidsplanen än så länge?
— Ja än så länge är vi i fas enligt tidsplanen. Men det är mycket som ska falla på plats. Det handlar om att få hantverkare i rätt tid, att inget oförutsett inträffar... men vi har fått tag på bra företag så allt flyter på.

Pappa Kristian Hansson försöker göra så mycket han klarar av själv.

Pappa Kristian gör så mycket han kan och klarar av på egen hand.


Byggprojektet ”Hjärups Gårdspadel” inleddes i mitten av januari — det här har hänt sedan dess:

  • Kristian har själv byggt en stor skiljevägg: gjutit en betongklack som den står på, rest limträstolpar som bär väggen, skruvat på OSB-skiva och gipsskiva, och fäst stenull som isolering. Skiljeväggen tog tre veckor att bygga.

  • En byggfirma har skumisolerat tak och väggar. Taket är 450 kvadratmeter stort och väggarna är nio meter höga, vilket innebar att skumisoleringen tog sex dagar.

  • Paralellt har Kristian kunnat börja sätta innertak på kvällstid, när byggfirman åkt hem, för att utnyttja tiden på bästa sätt.

  • ”Sen är det mycket jobb att få in offerter. Vi ska gjuta ett helt golv, vi ska ha in avlopp och vatten. Det är mycket som ska synkas.”
Familjen Hansson bygger padelhall på gamla lantbruket.

Hela familjen: Kajsa, Kristian, Skilla, Sigge och hunden Bosse.


Om det är något steg i byggprocessen som byggherre Hansson gärna hade sluppit eller varit riktigt tråkigt blir svaret:

— Nej egentligen inte... nu har jag satt halva innertaket som består av 1,5 meter långa plåtar som väger ganska mycket. Så det är rätt många tunga lyft och slitsamt fysiskt. Taket är ju en stor sak att få klart, det måste uppfylla väldigt många brandkrav för offentligt bruk.

PadelDirekt kommer att följa familjen Hansson och deras bygge fram till öppningen i sommar. Häng med här på sajten och i Facebookgruppen PadelFamiljens uppdateringar.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: