Foto: Viktor Andersson & Bildbyrån.
Svensk Padel

Björkman om att Rocafort vill bli landslagscoach: ”Skulle bidra mycket”

ANNONS

Den nytillträdde svenska förbundskaptenen Jonas Björkman öppnar upp för att Cayetano Rocafort skulle kunna finnas med i en förbundsstab framöver. 
Det vill säga om han själv inte kan spela. 

Cayetano Rocaforts vara eller icke vara i ett svenskt* landslag är en pågående process. 

Rocafort har tidigare pratat i inspirerande ordalag om att få spela för det svenska landslaget, men innan det är möjligt måste spanjoren bli svensk medborgare. 

— Jag hade varit överlycklig över att få representera laget om de tar ut mig. Vi får se vad som händer, har Rocafort tidigare sagt till PadelDirekt

Men Caye har också, om medborgarskap skulle dröja lång tid, öppnat upp för att kunna finnas med i en svensk ledarstab. 

Calle Åkesson, som är verksamhetschef för det Svenska Padelförbundet, har tidigare kommenterat Rocaforts vara eller icke vara i en stab så här: 

— Vi har diskuterat ett antal namn tillsammans med spelarrådet och gått vidare med de... de som vi ansåg bäst lämpade för uppgiften, har Åkesson sagt kryptiskt.

Björkman: ”Precis kommit in i det”

När Jonas Björkman var på plats i Örebro för den senaste SPT-tävlingen passade PadelDirekt på att ställa frågan till honom. 

— Nej, jag har inte hunnit tänka de tankarna riktigt, jag har ju precis kommit in i det, säger Jonas Björkman.

Skulle han kunna bidra med saker i en stab? 
— Han skulle kunna bidra jättemycket med sin padelkunskap, det får man väl se längre fram, just nu är det bara så färskt och mest fokus har varit på att starta upp. 

Förbundskaptenen vill förstås helst ha med Sverigetvåan på banan.

— Men självklart hade det varit superkul om Caye hade blivit svensk medborgare och få vara med och spela, det hade varit jättenyttigt.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: