Foto: Viktor Andersson.
Svensk Padel

Ekdahl om avbrutna tävlingen: ”Sista veckorna väldigt tuffa”

ANNONS

Efter att Sverigetvåan Emmie Ekdahl uppenbart inte mått bra i början av andra set i mötet Studio Padel-mötet med Anna Åkerberg och Carla Barciela kastade hon i handduken. 

Hon sa i går (i förrgår, reds.anm) att hon inte kände sig riktigt kry och då ska hon så klart inte spela, sa Studio Padels kommentator Niklas Edin i sändning i går. 

Ganska fort var frågetecknena många. Om Emmie inte mådde bra i dagen innan, i tider när folk uppmanas att vara extra försiktiga, varför tog hon då inte det säkra före det osäkra och ställde in matchen? 
Hade hon corona-symptom? Och så vidare.  

Ekdahls svar via sms var både långt och redde definitivt ut frågetecknena. 

”När jag var 23 år fick jag diagnosen crohns som är en kronisk inflammatorisk sjukdom. Jag lyckades läka ut inflammationen då och har hållit sjukdomen i schack med bra mat och andra bra saker för att stärka kroppen. Sista veckorna har varit väldigt tuffa med mycket träning, jobb, matcher och så vidare, så jag har inte hunnit få den återhämtning som jag behövt vilket gjorde att bägaren rann över och jag fick ett skov i onsdags”. 

”Så jag har inte kunnat äta ordentligt de senaste dagarna vilket gjorde att kroppen inte orkade med så det var därför jag tyvärr fick bryta. Nu är det att ta hand om sig själv, äta bra och återhämta sig. Det är det som är det tuffa som elitidrottare att hitta en balans med sin satsning och jobb. Jag inser mer och mer att man behöver hitta bra samarbetspartners och sponsorer för att kunna ha ett optimalt upplägg med allt. Nu blir det några dagars vila och sen ladda om för nästa SPT tävling”. 

Foto: Studio Padel


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: