Foto: Coolbet och privat.
Svensk Padel

Efter Windahls larm — förbundet undviker att svara på betting-frågor

ANNONS

Den tidigare tennisspelaren Daniel Windahl berättade i går för PadelDirekt om den oro han känner efter att det nu blivit möjligt att betta på Swedish Padel Tour. 

Betting var en grund till att Windahl fick utstå dödshot och tvingade honom i förlängningen att ge upp en lovande tenniskarriär.

Vi har inget kontrakt på att vi inte får betta på våra matcher. Jag tycker det är viktigt att vi spelare är bundna till att det är nolltolerans mot betting på alla typer av padelturneringar, sa Windahl i går i en tydlig uppmaning till förbundet. 

PadelDirekt tog i lördags kontakt med Svenska Padelförbundet för att få deras syn på spelbolagens inträde och eventuella åtgärder.

En intervju med förbundet utlovades på söndagen men sköts sedan upp till denna vecka. Men inte heller på tisdagen vill förbundet ställa upp på en muntlig intervju. I stället uppmanades PadelDirejkt att skickade frågorna via mejl, för att sedan få skriftliga svar under kvällen. 

”Här kommer mer ett generellt uttalande”

Här är frågorna: 
Hur ser ni på att det nu går att betta på padel? 

Hur ser ni på riskerna med att kunna göra det när sporten är så pass ung och prissummorna fortsatt förhållandevis låga? Just med tanke på hur stora problem tennisen har haft med detta — framförallt på lägre nivå. 

Är det tillåtet för spelare att betta på sig själva?

Ni har inget avtal om detta med spelarna nu. Då fanns det en risk att det kunde ha hänt i helgen, att spelare bettade på sig själva? 

Om ni planerar att införa restriktioner kring detta, hur kommer de i så fall att se ut? 

Hur länge har ni vetat om att detta ska bli möjligt. Det vill säga hur lång tid har ni haft på er att kunna hantera detta? 

Har ni presenterat någon förebyggande åtgärdsplan gentemot spelarna med information och regler osv? För att på det sättet förhindra påverkan från utomstående aktörer. 

Skulle ni kunna samarbeta med ett bettingbolag? 

Är det möjligt för er att förhindra att det bettas på SPT, eller ligger det utanför er påverkan?

Om ja, kommer ni göra det? 

Förbundets svar kom i morse via mejl från verksamhetschefen Calle Åkesson: 

Hej Viktor,
Här kommer mer ett generellt uttalande:
Vi har en dialog med Riksidrottförbundet om hur vi ska agera och hantera frågan. Vi kommer att följa de rekommendationerna och regler som RF har och plocka fram ett reglemente som ska styra både förbundet och spelarna inom området. Detta kommer att vara klart innan nästa SPT. Vi kommer också att utbilda spelarna i vilka regler de har att förhålla sig till”. 

PadelDirekt hoppas på att få till en längre intervju med Svenska Padelförbundet under våren.

Den här artikeln handlar om: