PadelDirekt på Örebros SPT
Swedish Padel Tour

Rocaforts/Vasquezs mäktiga SPT-svit vid liv — trots underläge: ”Fantastiskt”

ANNONS

Det såg lovande ut för storspelande Daniel Windahl/Calle Knutsson.
Men då inleddes Cayetano Rocafort-show — spanjoren visade upp sitt allra bästa jag när han tillsammans med Simon Vasquez vann parets åttonde raka titel på Swedish Padel Tour.

6–4 till Windahl/Knutsson i första set. 6–2 till Rocafort/Vasquez i andra.

I det tredje och avgörande setet gick Sverigeettorna Cayetano och Simon mot en klar seger. De gick upp till 4–1 — men Knutsson och Windahl gav sig inte och via två raka Golden points stod det plötsligt 4–3.

Simon Vasquez fick sedan chansen att serva för finalseger vid ställningen 5–4 — en chans han tog med övertygelse.

Rocafort/Vasquez bärgade därmed din åttonde (!) raka titel på Swedish Padel Tour efter fjolårets dominans med segersiffrorna 4–6, 6–2, 6–4.

— Det känns fantastiskt. Jag känner att jag spelade riktigt bra, och Cayetano tävlade riktigt bra. Vi har framförallt positiv energi på banan och då tycker vi att det är kul att spela med varandra. Det har varit viktigt för oss att bevisa den här helgen, säger Simon Vasquez till PadelDirekt.

”Visste vi att vi kommer få en chans att vända”

Och spöket för Windahl och Knutsson lever alltså vidare efter en final som bjöd på oerhört högt underhållningsvärde: långa bollar, mäktiga smashar, utspring med vinnande slag och många, höga vrål från samtliga spelare.

— Vi tävlade väldigt bra. Efter att vi torskat första set, där vi hade väldigt många möjligheter, visste vi att vi kommer få en chans att vända matchen, säger Vasquez.

Den avgörande faktorn var definitivt den 26-årige spanjoren Cayetano Rocafort som visade upp ett spel och en glöd som han inte varit nära sedan förra säsongen. Nu var det tävling på riktigt i form av årets första deltävling på Swedish Padel Tour, och då kom Rocaforts enorma vinnarskalle fram på riktigt. 

Han förklarar omvandlingen så här:

— Jag har tränat väldigt hårt den här veckan, ärligt talat. Jag har ätit väldigt bra och förberett mig bra mentalt. Jag kom hit redo att tävla och göra mitt bästa. Jag tycker fortfarande att det finns mycket saker vi kan göra bättre, säger Cayetano Rocafort.

Rocafort och Vasquez kunde därmed vända hem med den överlägset största prissumman hittills i Swedish Padel Tours historia, duon får dela på 30 000 kr.

Damfinalen avgjordes tidigare på söndagen — läs om den här.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: