PadelDirekt på Örebros SPT
Calle Knutsson och Daniel Windahl.
Foto: PadelDirekt
Swedish Padel Tour

Windahl/Knutsson revanschsugna: ”Vet att vi kommer knipa dem en dag”

ANNONS

Calle Knutsson och Daniel Windahl hade drömläge i SPT-finalen.
1–0 i set mot obesegrade Rocafort/Vasquez.
Men det slutade med ny finalförlust för duon som redan blickar framåt.

— Jag vet att vi kommer knipa dem en dag, säger Daniel Windahl till PadelDirekt.

6–4, 2–6, 4–6.

Knutsson/Windahl klev in i finalen med tre raka segrar i årets första Swedish Padel Tour. Men ”spöket” Rocafort/Vasquez stod i slutändan där med titeln — igen.

— Vi hängde inte riktigt med i början av andra set. Sen i tredje klängde vi oss kvar en bit, men till sist var de det bättre paret i dag, säger Calle Knutsson.

Har Simon och Caye blivit något av ett spöke för er, sitter det mycket i huvudet?
— Nej… i och för sig har vi torskat senaste matcherna, men det är inte något jag tänker på under matcherna. Jag tar bara boll för boll, jag vet att det kommer bli tajt oavsett hur i vänder och vrider på det, säger Daniel Windahl.

Knutsson fick de flesta attackerna mot sig och trängdes ofta in i hörnet av precisionsproffsen Vasquez/Rocaforts. Han var mäkta imponerad av sin partners turnering, men lite missnöjd med sin egen nivå.

— Jag tycker Danne gör en fantastisk tävling från första boll. Men jag är inte riktigt nöjd med min egen insats, jag vill tävla mer innan jag blir varm i kläderna känner jag. Men Danne stöttade mig genom hela tävlingen och så småningom så hoppas vi kunna stå högst där uppe. Vi får "grinda" på, säger Knutsson

Daniel, var det ändå viktigt att ta det där första setet?
— Jo så klart. Men det viktigaste är att vi vet vad vi gör bra och vad vi gör lite sämre, och tar med oss det till nästa gång. Att vi lär oss av alla misstag vi gör och tar med oss till nästa gång. På så sätt vet jag att vi kommer knipa dem en dag. 

Knutsson fyller i snabbt.

— Det som spelar roll är att vinna sista bollen, inte första setet.

Cayetano Rocafort passade på att kredda sina finalmotståndare i en intervju med PadelDirekt efter matchen.

— Jag måste säga grattis till en kanoninsats. Det tråkiga med den här sporten är att alla inte kan vinna, men jag tycker att dem förtjänade det också.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: