Globen Padel.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Globen Padel kan bli kvar — trots konståknings-VM: ”Kan snabbt ta ner och upp”

ANNONS

Framtiden för Globen är oviss — men enskilda evenemang behöver inte innebära slutet.
Kommunikationsansvarige Frida Höök utesluter inte att det kommer att kunna spelas padel i Globen även över sommaren. 

— Det finns möjligheter att snabbt kunna ta ner och sen ta upp banorna igen, berättar hon för PadelDirekt. 

I slutet av oktober öppnade Globen upp för padelspel med anledning av att den mäktiga arenan i Stockholm stod tom under covid-19-pandemin. Nästan tre månader senare hänger frågan fortfarande i luften: Hur länge kommer de att kunna hålla öppet? 

— Vi kommer att kunna lämna besked i början av nästa vecka, berättar kommunikationsansvarige Frida Höök för PadelDirekt.

Globens framtid sköts hela tiden via löpande kommunikation mellan Globen Padel och Globens driftansvarig Stockholm Live. Stockholm Live beslutar om huruvida Globen Padel kan fortsätta köra på — eller om de måste stänga. 

— Avtalet förlängs med kort varsel men de har så klart bra framförhållning så det blir inga problem för oss. Vi kan ta ner banorna fort om det skulle krävas, fortsätter Frida Höök.

Mellan den 22 och 28 mars är det tänkt att VM i konståkning ska hållas i Globen. Vare sig mästerskapet genomförs eller inte finns det i teorin möjlighet för Globen Padels verksamhet att fortsätta. 

— Det finns möjligheter att kunna ta ner och upp banorna, det är inga konstigheter. Det som det beror på är hur många event det blir i Globen och det är det som vi kommer att kunna berätta inom kort. 

Vad händer med banorna den dagen som ni måste montera ner? 
— Där finns det lite olika scenarier, vi har många alternativ och en lång intresselista. Vi har även lite egna idéer så det kommer inte att bli några problem. 

Kommenterar ni hur det har gått för er ekonomiskt? 
— Nej. 

Ni har haft öppet i tre månader nu. Hur vill du sammanfatta den första tiden? 
Det har varit ett stort intresse och folk har uppskattat att vara i en så anrik arena. Att vi sedan har haft möjlighet att ha öppet trots restriktionerna är ju så klart positivt. Helt ärligt så hade vi inga förväntningar inför, vi tyckte själva bara att det var en rolig grej att kunna ge till svenska folket. 

Stockholm Live: Det är en fantastisk kund

Ja, hur blir det egentligen med de planerade evenemangen i vår och sommar? PadelDirekt ställde frågan Stockholm Live, som står för driften och uthyrningsavtalen i Globen.

Konståknings-VM är planerat att starta 22 mars. Ser det ut att bli av?

— Vi svarar inte kring eventuella evenemang. Den frågan får du ställa till Konståkningsförbundet, säger marknadsdirektör Daniel Ståhlbo. 

Men officiellt finns det inga uppgifter om att det inte blir av. Vad kommunicerar ni till Globen Padel?
— Vi har en kontinuerlig dialog med dem, en jättetät dialog på veckobasis.

Så hur långt sträcker sig hyresavtalet mellan er?
— Vi kommenterar inte enskilda kontrakt. Men finns det möjlighet för Globen Padel att vara kvar skriver vi i sådana fall nytt kontrakt: Vi har som sagt hela tiden en dialog, i dessa tider måste vi vara kortsiktiga i planeringen.

Hur har det fungerat att ha Globen Padel som hyresgäst?
— Intresset för att spela har varit enormt så det är jättekul tycker vi. Det är en fantastisk kund att ha i arenan.

Blir konståknings-VM av lär padelverksamheten få stänga ner under minst en vecka. Enligt Stockholms Lives kalender dröjer det sedan drygt fem veckor innan Globen hyrs ut igen — se hela kalendern här.

Du kanske även vill läsa:
Öppnar butik – mitt i pandemin: ”Tror inte det kommer sticka i ögonen”
Öppnar butik – mitt i pandemin: ”Tror inte det kommer sticka i ögonen”
Den här artikeln handlar om: