Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Amanda Lind: Utesluter inte att stänga padelhallar

ANNONS

I SVT:s Morgonstudion fick kultur- och demokratiministern Amanda Lind (MP), som också har ansvar för idrottsfrågorna, svara på frågor från tittare. 

En av dem löd: 

Hur kommer det sig att man fått spela padel men att barn till exempel inte har fått spela utomhusbandy?
— I höstas hade vi inte den nya pandemilagen och den ger ju oss nya möjligheter. Hela tiden under hösten har vi sagt att om man är vuxen då ska man framförallt idrotta utomhus. När den nya pandemilagen kom då skärpte vi reglerna för vad som gäller för inomhusidrottsanläggningar och gym. Det som vi gjort nu är att vi har lättat på restriktionerna när det gäller de allra yngsta barnen och det är för att det betyder så mycket för ett litet barns liv att få så mycket normalitet som möjligt och det här var rekommendationer som infördes redan i december, säger Amanda Lind i Morgonstudion. 

— Nu har Folkhälsomyndigheten sagt att det här är det steg vi bedömer kunna ta nu. Vi är inne i en fas där vi kan börja harmoniera krav och restriktioner men vi måste göra det med försiktighet för smittan är fortfarande allvarlig, fortsätter hon. 

Lind fick sedan en fråga från programledaren Ted Wigren:

När man tittar på padel – en sport som alla verkar spela – är det då risk att ni, om kurvan inte går ner snabbt nog, även stänger de padelcenter som finns?
Ja, så är det och vi utesluter inte att det kommer att behövas ännu skarpare åtgärder. Nu har vi pandemilagen som ställer krav på gym och inomhusanläggningar men vi utesluter inte att det kan krävas mer. Vi följer smittoläget varje vecka. 

Här kan du se morgonens Morgonstudion. 02.08 in i sändningen intervjuas Amanda Lind. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: