Den nybyggda guldbanan i Alicante, Spanien.
Foto: Patrik Arlesäter
Nya padelbanor

Köpte herrgård i Spanien — och byggde guldbana: ”Tror inte det finns”

ANNONS
I Sverige anläggs padelbanor på grund av efterfrågan, men det finns människor som tänker lite annorlunda.
Även i Spanien går det ju att vara nytänkande trots att det finns oändligt med banor: köp en herrgård och bygg en egen guldbana, till exempel.

Skåningen Patrik Arlesäter har varit en så kallad padelaktör i snart tio år och började under pandemin fundera på att addera något nytt och exklusivt till sporten.

— Jag hittade en herrgård utanför Alicante som är helt magisk, dels för att jag har mäklat en del här nere. Det är söderläge med hav och berg med en kraftig sluttning. Och precis där bestämde jag mig för att jag att bygga något spektakulärt, berättar Patrik Arlesäter över telefon.

Han ”hade pengar över på kontot” och köpte herrgården. Men enbart positionen där hans padelbana skulle anläggas var inte nog spektakulärt.

— Jag kom på att jag vill ha den målad i guld. Jag insåg att det skulle bli skitdyrt, men det får man räkna det när man vill göra sånt här.

Känner du till någon padelbana i guldfärg sedan tidigare?
— Nej jag tror inte att det finns guldbanor sedan tidigare. 

Kostar runt 50 000 kr mer

Tänkt, sagt och gjort. För ett par dagar sedan blev guldbanan klar efter att grunden för plattformen började formas för drygt två månader sedan. 

— Jag tycker bara det är jäkligt kul själv, och sen har jag även fått sånt positivt gensvar av folk som fått höra om det. Tanken är jag bjuder ner kunder hit, spelar och snackar padel och dricker några kalla.

Patrik Arlesäter jobbar för det spanska padelbane-föreaget Jubo Padel, vilka är framstående i Europa och får mängder av beställningar från Sverige, bland annat.

Men beställningen han själv gjorde sticker ut på en rad punker.

— Att den målas i guld kostar ungefär 5000 euro extra. Som du ser på bilderna är det panoramaglas också. Och eftersom det är ett stup på ena sidan så vi har satt upp sex meter extra höga stolpar med nät för den som inte kan kontrollera sina slag, säger Patrik med ett skratt.

Planen är att herrgården – som har tio dubbelrum och där byggs till – ska inrymma en konferensverksamhet under namnet ”Padel Mansion.” Han berättar att ska bli mer av guldtemat på anläggningen.

— När jag insåg att ett av badrummen på herrgården behöver renoveras tänkte jag direkt att det kan bli jäkligt exklusivt med ett badrum helt färgat i guld. Så nu är allt ordnat och snart ska ett guldigt badrum stå klart också.

Så ser det ut när solen gått ner.Så ser det ut när solen gått ner.Foto: Patrik Arlesäter



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: