Instagram-bilden / Höllvikens IBF. Tränaren Joon Berggren i svart tröja.
Foto: Bildbyrån (montage)
Svensk Padel

Ställde in SSL-match — spelade padel: ”Frågan så dum att jag blir rädd”

ANNONS
Innebandylaget Höllviken drabbades nyligen hårt av covid-19 och matchen mot Team TG den 10:e januari sköts upp.
Då valde sju av lagets spelare och tränare att spela padel i stället.

Expressen har i en intervju med Svenska Superligan-laget Höllvikens tränare Joon Berggren – som själv insjuknade efter den uppmärksammade padelsessionen – ställt frågor kring hur Höllviken hanterar coronasituationen. Tränaren är uppenbart oförstående till kritiken.

— Ska vi åka med sju spelare till Umeå? De som spelade padel var de enda som var friska då. Om vi tränar innebandy tillsammans eller spelar padel spelar ingen roll, tyckte vi. De friska måste få leva på nästan som vanligt. En sådan fråga är så dum att jag blir rädd, säger Joon Berggren till Expressen om beslutet att spela padel när mötet med Umeå-laget Team Thorengruppen sköts upp.

Det var en bild på Instagram som väckte ilska då lagkaptenen i Höllviken Ted Nivestam postade en Insta-story där han taggade lagkamraterna och tränarna i en bild från Trelleborg Padel Center. En bild som visar två A4-ark där innebandygänget planerat en intern padelturnering.

— Det är skillnad på sju personer som spelar padel eller tjugo spelare som åker upp till Umeå. Hade vi åkt upp dit hade jag förmodligen smittat halva tåget eftersom det bröt ut för mig senare under lördagen, fortsätter Joon Berggren.

Historien blir särskilt pikant när det visade sig att tränaren Joon Berggren själv började känna symtom natten efter padelspelandet och senare testade positivt för covid-19. Och även faktumet att Höllviken är SSL-klubben som satt mest press på förbundet att pausa Superligan på grund av smittoläget.

Men när Höllvikens eget ansvar kommer på tal börjar det ryka ur öronen på Höllviken-tränaren.

— Jag blir bara så förbannad när man säger så. Spelarna har precis kommit tillbaka från corona och ligger på 60-70 procent. De behöver träna för att komma i gång. Dessutom fick vi ytterligare tre fall i laget bara några dagar senare. Vill man då ta med den smittan runt i Sverige? Den som ifrågasätter vårt ansvar är helt dum i huvudet. Att man inte tänker större än så, säger Joon Berggren till tidningen.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: