Foto: Youtube.
Svensk Padel

De drar i gång seriespel mitt i pandemin: ”Vi kör på”

ANNONS

De flesta padelhallarna har som åtgärd för att minska smittspridningen stängt ner sitt seriespel. 
Men i Vadstena, på Tenaci padelcenter, resonerar de annorlunda. I går drog de igång sitt seriespel, rapporterar Motala Vadstena Tidning. 

— Vi kör på. Det är ingen skillnad på vanligt padelspel och seriespel. Enligt hur vi har ordnat det i hallen är det bara maximalt fyra spelare som kan mötas, säger Jens Larsson, delägare i Tenaci padelcenter till Motala Vadstena Tidning. 

Tenaci padelcenter har fyra banor fördelade på 1600 kvadratmeter, och den nya pandemilagen som innebär att det måste finnas tio kvadratmeter per spelare för idrott inomhus, är på så sätt inga problem. 

— Hallen är på 1600 kvadratmeter och varje bana är på 200 kvadrat, säger Jens Larsson. 

Det ska också tilläggas att spelarna går in i hallen på olika ställen och går aldrig in och ut på samma ställe. På det sättet möts de aldrig. Hallen har dessutom en kvarts fördröjning på de fyra banorna — ingen match börjar på så sätt samtidigt.

Närliggande PDL Motala har däremot valt att skjuta upp seriestarten på grund av covid-19. 

"Med tanke på den rådande pandemin väljer vi att skjuta upp seriespelet. Nytt datum för seriestart kommer att meddelas när läget blivit bättre. Därmed går det fortfarande att anmäla sig till serien", skriver de på Facebook. 

”Vi har vidtagit mycket åtgärder kring corona”

Och PDL:s grundinställning nu är att seriespel är på paus. Inte primärt på grund av smittorisken utan främst för att det är svårt att genomföra under pandemin. 

— I grunden är det på paus. Men det är framförallt för att det är svårt rent administrativt för oss att genomföra när det blir många avhopp, säger Nils Rådström, operativ chef på PDL group, till PadelDirekt. 

Han fortsätter berättar att de höll igång seriespelet ganska länge under hösten. 

Vi har vidtagit mycket åtgärder kring corona. Seriespel som spelform är väldigt likt vanligt ströspel. Det är inga domare och så vidare och det är helt okej att dra sig ur — där känner vi att vi har gjort tillräckligt. Dessutom ser vi att vi kan spela en stor folk för folkhälsan. Det är därför som vi har hållit igång det rätt länge. 

En annan liga som pågår under pandemin är Series Nacionales de Padel, som spelas över hela Sverige.

Känner du till flera ligor och seriespel som pågår eller startar under våren? Hör gärna av dig och berätta!

Den här artikeln handlar om: