Foto: Arena Öst
Nya padelbanor

Ytterligare ort med 12 000 invånare får padelcenter

ANNONS

Lilla Finspång i Östergötland får sin första padelanläggning till sommaren – ett gediget projekt som väntas kosta cirka 30 miljoner kronor. 

För bara en dryg vecka sedan rapporterade PadelDirekt om att lilla Söderhamns 12 000 invånare får ett padelcenter för 15 miljoner kronor och Finspång – ytterligare en ort med drygt 12 000 invånare – vill inte vara sämre. Orten i Östergötland kommer att kunna stoltsera med en helt ny anläggning innehållande tre dubbelbanor och två singelbanor i sommar.

— Vi har gjort studiebesök på andra anläggningar i Sverige och efterfrågan efter singelbanor är stor. Det är faktiskt mer beläggning på dem, än på dubbelbanorna. Vad vi vet finns det inga singelbanor i regionen. Det blir automatiskt enklare att komma till spel om det bara krävs två personer istället för fyra, säger Andreas Ramlöv, en av tre entreprenör bakom satsningen till Norrköpings Tidningar.

Arena Öst – som anläggningen ska heta – skulle enligt ursprungsplanen vara i bruk redan nu. Men projektet modifierades under hösten för kunna byggas i två etapper. Till sommaren 2021 kommer 1700 kvadratmeter av den totala ytan på 2700 kvadratmeter att stå klara för verksamheten. En verksamhet som även inrymmer gym, konferenslokal och kontor.

— Vi äger även marken bredvid Arena Öst och kommer bygga fler banor om vi märker att behovet är större än vad vi räknat med. Vi har förberett för att kunna docka till med fyra banor till i framtiden. Padel verkar inte vara en "fluga" utan någonting som är här för att stanna, säger Andreas Ramlöv till Norrköpings Tidningar.




Du kanske även vill läsa:
Padelhallsägare inblandad i stor bankskandal
Padelhallsägare inblandad i stor bankskandal
Den här artikeln handlar om: