Sanyo Gutierrez, Fernando Belasteguin och Paula Josemaria.
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Världsstjärnorna till Sverige i februari — för att möta Sverigeettorna

ANNONS

Det blir celebert padelbesök i Sverige och Uppsala redan i februari.
Fyra världsstjärnor kommer hit för träningsläger – och matcher mot Sverigeeliten. 

Det är Uppsalaentrepenören och padelpionjären Andreas Ehrnvall som drar i trådarna då han lärt känna legendaren Fernando Belasteguin och hans tränare Miguel Sciorolli mycket väl senaste åren.

— 'Jag vill komma och träna padel och fys med Miguel mellan 2-6 februari' skrev Bela för några dagar sedan. Så vi har styrt upp det. Han älskar vår hall i Librobäck i Uppsala där vi har en yta som han kan köra fys på, och att det är 14 meter i takhöjd. Som han uttryckte det senast han var här "det här är den bästa banan jag spelat på", berättar Andreas Ehrnvall och poängterar:

— Det går aldrig att garantera något med tanke på covid-19. Just nu finns det inte ens plan från Barcelona men vi hoppas att läget förbättras snart.

Belasteguin (världssjua) tar med sig sin nya partner Sanyo Gutierrez (världsfemma) medan Sciorilli är den främsta anledningen till att även damstjärnorna Ariana Sanchez (världstrea) och Paula Josemaria (världsfemma) åker med till Sverige. Stjärntränaren är huvudansvarig för den nya, unga superduon Sanchez/Josemaria.

— Ari och Paula kommer och tränar i tre dagar som en form av försäsong. Bela tränar 2–6 februari i Uppsala medan Sanyo, Ari och Paula kommer den fjärde och är kvar till sjätte. Sanyo ansluter senare än Bela för att han är på semester i Argentina, säger Ehrnvall.

Ser till Sverigeettorna blir sparringpartners

Träningsarena för världsstjärnorna blir alltså Uppsala Padelcenter som Andreas Ehrnvall är grundare och ägare i. Han är förstås glad att få hit flera så stora namn redan under försäsongen. Det är inte bara roligt för honom personligen och ett gott betyg till hans padelanläggningar — det utvecklar även svensk padel.

— Jag har fått i uppgift att fixa två sparringpartners till Bela och Sanyo och det blir det bästa Sverige har, Simon Vasquez och Caye Rocafort.

— Vi får se vilka svenska damspelare som kommer hit och sparrar, det är inte riktigt klart.

Caye Rocafort säger i en intervju med PadelDirekt att det blir givande möten.

—  En stor utmaning. Det är motiverande att spela mot den typen av spelare — att få mäta sig med de bästa är utvecklande. 

För Andreas Ehrnvall är det hedrande och ett kul avbrott i vardagen som väntar i februari.

— Det är verkligen hedrande. Det är jäkligt häftigt att Bela vill lägga sitt träningsläger här och att de andra väljer att följa med. Och det blir världens möjlighet för Rocafort och Vasquez att få bra träning i fem dagar.

Du kanske även vill läsa:
AVSLÖJAR: Rockad på touren - Bela byter till Gutierrez
AVSLÖJAR: Rockad på touren - Bela byter till Gutierrez
Den här artikeln handlar om: