Ramiro Choya med adepterna Daniel Windahl, Calle Knutsson, Juan Lebron och Paquito Navarro.
Foto: Privat
Svensk Padel

Svenska stjärnduon tar hjälp av Lebrons/Paquitos ex-tränare

ANNONS

Calle Knutsson och Daniel Windahl tränar stenhårt för att ta över den svenska padeltronen nästa år.
Sverigetvåorna får nu hjälp av tränarlegendaren Ramiro Choya.

Den oerhört erfarne spanjoren var Juan Lebrons och Paquito Navarros coach i fjol men i år har han fungerat som konsult — för bland andra den svenska toppduon Knutsson/Windahl.

— Han har ett extremt expertöga för detaljer i tekniken och vet hur man får ut det lilla extra. Positionering på banan, var man ska lägga vissa lobbar från vissa positioner och så vidare. Man märker att han har en stor kunskap och han pratar med auktoritet, säger Daniel Windahl till PadelDirekt och fortsätter:

— Man får känslan att hans träning har funkat för många, men sen vet man ju att det inte behöver funka för mig bara för att det funkar med Paquito.

Windahl och vapendragaren Calle Knutsson tränar till vardags med svenska stjärntränaren Andréas Johansson i Helsingborg och båda talar varmt om sin tränare som bidragit starkt till duon mycket fina 2020.

Men när en tränare av Ramiro Choyas kaliber kommer till anläggningen Padel Crew i Helsingborg är det bara att tacka och ta emot. 

— Vi har båda tränat med honom i Spanien tidigare, men det är så klart bra att ha honom här. Han har typ 30 års erfarenhet och kommer med bra input, tycker Calle Knutsson.

Knutsson: ”Jobbar mycket med tiden på banan”

Vad som är skillnaden mellan tränarna är svårt att sätta fingret på.

— Det går nog inte att säga konkret vad det skulle vara, det är så individuellt vad som funkar också. Och Andréas är ju väldigt ambitiös och vill verkligen lära sig allt om padel av spanjorerna... Men ett konkret exempel är väl att han jobbar mycket med tiden på banan, alltså att jag som spelare ska skapa mig tid hela tiden genom att tänka rätt och stå rätt. Och att man ska spela enklare än vad man tror, förklarar Knutsson för PadelDirekt.

Choya är knappast ensam om att göra padelresor från Spanien till Sverige. Det är ingen hemlighet att intresset för sporten exploderat här – och att spelare och sponsorer är beredda att betala för seriösa padelsatsningar.

— De som har kunskap och erfarenhet och är baserade i Spanien vill gärna komma hit och hjälpa till, ekonomin är förstås en del också. I och med att padeln växer så sjukt mycket i Sverige förstår jag att de kommer hit, säger Daniel Windahl.

Hur fungerar det med kommunikationen?
— Han kan göra sig förstådd på engelska så det går bra, och jag förstår spanskan som snackas på padelbanan men inte utanför, haha.


Du kanske även vill läsa:
Windahl: "Padeln blev räddningen i mitt liv"
Windahl: "Padeln blev räddningen i mitt liv"
Den här artikeln handlar om: