Belasteguin läser Galans superräddning — och ber om ursäkt.
Video: Viaplay
World Padel Tour

TV: Skräll i Mastersfinalen — se glädjetårarna och veteranens show

ANNONS

Fernando Belasteguin och Agustin Tapia skrällde till sig titeln i WPT:s Mastersfinal när de besegrade giganterna Juan Lebron och Ale Galan i en helt otrolig final. 
Slutsiffrorna skrevs till 6–3, 7–6. 

Argentina trumfade Spanien inför ögonen på ett tusental spanjorer på centercourten på Menorca. Veteranen Fernando Belasteguin, 41, och Agustin Tapia, 21, stod för en i princip felfri finalmatch och vann överraskande i raka set efter ett oerhört nervkittlande tiebreak i andra set.

— Vi har en relation som att vi vore far och son, han är bara 21 år. Det här kommer vi alltid att minnas och jag kommer njuta av detta länge. Nästa år kommer vi att möta varandra, jag ser fram emot att följa de här unga spelarna. Padeln har en mycket ljus framtid, säger Fernando Belasteguin direkt efter finalsegern.

Han är den bäste spelaren genom tiderna och i årets sista World Padel Tour-turnering var Belasteguin sitt gamla jag igen. När matchbollen slagits in stod han vackert bredvid ”sonen” Agustin Tapia och tillsammans fällde duon några rörande glädjetårar.

— Jag är så glad och tacksam att ha fått göra det här med Bela, säger Tapia.

Se när Fernando Belasteguin får Peter Jihde att skrika rakt ut 

Experten: Som ett mästerverk

Det märktes från första serve att ”Bela” och Tapia hade bestämt för att inte bjuda årets bästa par Juan Lebron och Ale Galan på en endaste enkel poäng. Med en sällan skådad bestämdhet och fokus bjöd argentinarna på läckra, vinnande slag varvat med bländande försvarsspel.

— Han är näst intill felfri i dag, Tapia. Det han och Bela gör i dag känns nästan som ett mästerverk. En perfekt plan från början till slut, berömmer expert Sofia Arvidsson i Viaplays sändning.

Mastersfinalen varade i totalt en timme och 51 minuter. Lebron/Galan hade flera chanser att ta matchen till ett tredje set när den spanska duon hade setbollar i tiebreak. Men i dag gick det bara inte att rubba veteranen och hans ”son.”

Se tårarna efter avgörandet i klippet nedan 

Du kanske även vill läsa: TV: Slaget så bra att Paquito börjar skratta Den här artikeln handlar om: