Padeldrottningarna 2020: Gemma Triay och Lucia Sainz.
Foto: Viaplay
World Padel Tour

Tog fjärde raka titeln — men nu splittras duon: ”För alltid vänner”

ANNONS

6–4, 6–2. Setsiffror som säger det mesta: Salazar/Sanchez stretade emot och bjöd på bra motstånd – men det spelar ingen roll när Gemma Triay och Lucia Sainz spelar som i trans.
En enastående höst kröntes med säsongens viktigaste WPT-titel: Mastersfinalen. 

— Härligt att se glädjescenerna, konstaterade Viaplays expertkommentor Sofia Arvidsson efter att Triay och Sainz lagt sig på mattan och gett varandra en stor, svettig kram.

Gemma Triay – 28-åringen som fick njuta av hemmapublikens ovationer då hon kommer från Menorca – totaldominerar dampadeln tillsammans med den alltid så extremt stabila Lucia Sainz på sin högersida. 

— Vilken otrolig publik vi har här. Jag är jätteglad att vinna inför vänner och familj, säger Triay om de 1000 åskådarna i arenan på Menorca.

Det paradoxala efter den otroliga hösten med fyra raka titlar i World Padel Tour är att Triay och Sainz nu går isär. Båda två var känslomässiga när de intervjuades kort efter avgörandet.

— Jag är jätteglad att vinna inför vänner och familj. Efter fem år tillsammans var det ett fint sätt att avsluta. Tack för de speciella åren. Vi kommer för alltid vara vänner, säger Triay.

Alejandra Salazar och Ariana Sanchez kom från en semifinal som varade i över tre timmar på lördagskvällen och hamnade snabbt i underläge 0-3 i första set. Men den nederlagstippade duon spelade upp sig och var faktiskt i ledning en kort stund när man gick upp 15–0 vid ställningen 4–4 i game. Då tog det roliga slut. Världens bästa spelare Gemma Triay började rada upp vinnande slag och såg till att Salazar/Sanchez bara lyckades knipa två game till i en Mastersfinal som aldrig blev spännande.

Menorcabördiga Gemma Triay som till nästa säsong parar ihop sig med Alejandra Salazar. Lucia Sainz har ännu inte offentliggjort någon ny partner.

Du kanske även vill läsa:
Uppgifter: Världens bästa par splittras
Uppgifter: Världens bästa par splittras
Den här artikeln handlar om: