Foto: Viaplay.
World Padel Tour

Sanslös vändning av Salazar/Sanchez i maratonmöte

ANNONS

Alla kan definitivt hända i padel. Fråga bara Patricia Llaguno och Elisabet Amatriain. I semifinalen mot Alejandra Salazar och Ariana Sanchez hade de både 5-0 och fem matchbollar — men tappade allt. 7-5 och 5-0 blev till  6-7, 1-6-förlust. 


— Ibland kan idrott vara grym. Det är inte utan att man lider med Eli och Patty som jag hade unnat en första Mastersfinal, säger Viaplays expert Sofia Arvidsson i sändning. 

Vid ställningen 7-5, 4-0 efter en lång fin boll som till slut gick till Patricia Llaguno och Elisabet Amatriain fick paret stående ovationer. Då talade verkligen allt — ALLT — för att de skulle vinna. 

— Matchens bästa poäng helt klart och den går till Patty och Eli, inte helt oväntat. Vad bra de gör det och vi har 5-0. Bra poäng men just nu känns det som att Salazar/Sanchez har checkat ut totalt, säger Sofia Arvidsson.

Men som du redan vet så hade de inte det. Patty och Elis första Mastersfinal var millimeter borta men då föll tornet. 

Salazar Sanchez började spela desperat, det funkade, och game för game tog de sig tillbaka. Även om vägen var krokig, de hann till exempel med att rädda hela fem matchbollar, så stod de till sist tårfyllda som vinnare och i final. 

Då hade de först vunnit ett tiebreak och sedan av bara farten sprungit fram till 6-1 i sista set. I morgon möter de Gemma Triay och Lucia Sainz i finalen. 

Se klippet där Llaguno/Amatriain får stående ovationer i spelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: