World Padel Tour

Dramat: Stukade foten i tiebreak och kunde knappt stå — vann ändå

ANNONS

Det bjöds på otrolig padel i herrarnas första kvartsfinal i WPT:s Mastersfinal.
Efter mängder av vackra avgöranden och många långa bollar kunde Maxi Sanchez och Martin Di Nenno vinna i tiebreak — trots att Di Nenno knappt kunde röra på sig. 

Federico Chingotto och Juan Tello klev in som en favoriterna att vinna årets sista turnering på World Padel Tour. Men trots att man stod flera starka upphämtningar genom kvartsfinalen är det över redan nu. Sanchez/Di Nenno stod till slut som segrare med siffrorna 6–4, 3–6, 7–6.

— Den svettigaste matchen i hela mitt liv. Jag är helt tom, säger Sofia Arvidsson, expertkommentator på Viaplay efter slutsignalen.

Den starkaste kryddan i jättedramat var att Martin Di Nenno stukade foten vid ställningen 5-1 i tiebreak. 

— Jag sitter och håller tummarna för att det inte är något allvarligt men det ser inte bra ut. Han har inte ens ställt sig upp, sa Sofia Arvidsson efter att argentinaren legat på det blåa konstgräset i några minuter.

Men Di Nenno reste sig och haltade runt på banan när han fick se Chingotto och komma ikapp till 5—5. Då blev partnern Maxi Sanchez förbannad på Chingotto som gjorde en kort, lös serve mot Di Nenno. En ilska som förvandlades till två vunna bollar — och avancemang till semifinalen.

— Jag gillar Chingotto men nu gillar jag honom lite mindre. Det var inte snyggt, men det handlar om att vinna, konstaterar Arvidsson.

En av matchens höjdpunkter kom redan i första gamet

Se klippet i toppen av artikeln där Federico Chingotto tar en maxlöpning, knackar ut bollen med en imponerande handledsrörelse och sedan fortsätter rakt in i kameran som är placerad några meter utanför buren.

— Och där är Chingotto, wohooo, hoo hoo! Federico Chingotto, direkt!, utbrister Peter Jihde i Viaplays sändning och fortsätter:

— Först drar han en sopig backhand i nät, sen fortsätter han med att knacka ut en forehand med lös handled. Snyggt!


Du kanske även vill läsa:
Guide: De är vidare till final — så spelas Mastersfinalen
Guide: De är vidare till final — så spelas Mastersfinalen
Den här artikeln handlar om: