Jesper Eriksson i bandylandslaget och på padel-SM.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Bandyprofilens plan — bli toppspelare i padel: ”En jäkla kick”

ANNONS

14 år i elitserien i bandy med VM-guld och SM-guld i bagaget.
Men nu lockar en padelsatsning för Jesper Eriksson.
— Det är planen, säger Villa Lidköping-stjärnan till PadelDirekt. 


När han inte spelar bandy jobbar den 37-årige bandyveteranen som hallchef och padeltränare på Lidköping Squash & Padel. Och spelar padel själv, förstås.

— Man hinner ju inte med så mycket padel under bandysäsongen så nu är formen sådär. Men annars spelar jag mycket, några av Sveriges bästa spelare bor ju här i Lidköping så jag matchar en del med Figueroa (Pablo, rankad 5:a i Sverige) och Staffan (Falkenström, 16:e-rankad). Men där hinner jag ju inte riktigt med, säger Jesper Eriksson och skrattar.

PadelDirekt når honom över telefon när han sitter i omklädningsrummet och byter om inför en bandyträning. Men den 172 centimeter långe bollbegåvningen tar sig tid – att prata padel har han absolut inget emot. Han har redan spela flera Swedish Padel Tour-turneringar och chockade många när han tillsammans med Staffan Falkenström gick ända till final 2017. Där föll paret mot Kristian Huselius och Rasmus Hult.

Eriksson avslöjar att det finns relativt långsiktiga planer för hans egen padelkarriär.

— Jag har kontrakt med Villa över nästa säsong också, men klarar jag bara att sluta och kroppen är hel har jag tänkt att det blir en satsning mot att bli åtminstone topp 20 i svensk padel. Det är planen. Det vore riktigt kul att tävla mer än jag gjort, jag märker att man får en sån jäkla kick när man är fyra likasinnade på banan.

Din bollkänsla hyllas mer än ofta. Hur lätt har du för padel egentligen?
— (Tystnad) Hehe... Jag gillar att bolla, det gör jag. Men jag har faktiskt inte spelat så mycket tennis. Jag har en hyfsad bandeja men lite för dålig overhead. Det finns att jobba på.

”Nästan så att folk är less på oss”

Jesper Eriksson är en av tre grundare av Lidköping Squash & Padel där han alltså jobbar som hallchef mellan bandyträningar- och matcher.

— Vi har åtta banor nu som alltid är fullbokade. Padel är skapligt på tapeten nu... det är nästan så att folk är less på oss för att vi inte har fler banor. Det är ett angeläget problem förstås. Vi vill bygga fler banor på samma ställe men i en annan lokal, vi jobbar med att få klart med bygglov och sånt.

Jesper Eriksson är själv nyfiken på hur padelhysterin artar sig i Stockholm, där PadelDirekt har sin redaktion. När han får höra om det enorma trycket på padelhallarna gör han en snabb jämförelse i ”padelbana per capita.”

— Hela Lidköpings kommun har 40 000 invånare, så nästa år kommer vi nog ha en bana på 2000 pers. Blir tufft att få till i Stockholm, va?

Du kanske även vill läsa:
Söderling: ”Som med innebandy — såna som inte kan spela hockey”
Söderling: ”Som med innebandy — såna som inte kan spela hockey”
Den här artikeln handlar om: