Dalkurd i möte med Västerås / padelbana.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Superettanklubbens fotbollsplan blir padelbanor — byggs på rekordtid

ANNONS

Padelentusiaster i Uppsala får en tidig julklapp.
På bara drygt två veckor ska en fotbollsplan omvandlas till sex nya padelbanor – planen där Dalkurd bedriver sin inomhusverksamhet. 

Det är Upsala Nya Tidning som rapporterar att fotbollsklubben Dalkurd, som huserar i superettan, blir av med sin konstgräsplan i Allianshallen. 

— Det här beror dels på att det finns ett stort och växande intresse för padel, dels att fotboll i dessa tider straffas i mångt och mycket genom att det inte går att arrangera matcher och cuper. Vi hade även hoppats på att kommunen hade köpt fler fotbollstimmar av oss, säger Pelle Möller, vd för Jumpyard som drivit hallen tillsammans med Dalkurd, till UNT.

Padelspelare i Uppsalaområdet kan se fram emot ett (förmodat) efterlängtat minskat tryck på padelbane-bokningarna närmaste året: både Padel Zenter öppnar en ny anläggning i staden och även Klövern Padel siktar på att ha invigning av ett nytt padelcenter i Uppsala under 2021.

Jumpyard planerar att öppna fyra dubbelbanor och två singelbanor redan den 19:e december.

— Tittar vi på en stad som Helsingborg, som är hälften så stor som Uppsala, så finns det där i dag dubbelt så många banor, och där är det fullt. Vi tror att finns en stor efterfrågan att mätta i Uppsala, säger Pelle Möller till tidningen.

Anmärkningsvärt är att Dalkurd själva kommunicerar att deras verksamhet i Allianshallen avslutas 5 december – samtidigt som Jumpyard alltså har som mål att öppna 19 december. På bara två veckor ska fotbollsplanen bli padelbanor.


Du har väl inte missat?
TV: Klövern bygger världens största padelcenter

Du kanske även vill läsa:
Öppnar butik – mitt i pandemin: ”Tror inte det kommer sticka i ögonen”
Öppnar butik – mitt i pandemin: ”Tror inte det kommer sticka i ögonen”
Den här artikeln handlar om: