Kent Persson krönikerar för PadelDirekt.
Foto: Bildbyrån, privat.
Krönika
”Jag utgår ifrån att vi blir medlemmar i RF”
ANNONS

Padelns utveckling under 2020 har varit fantastisk. Antalet banor och spelare ökar för varje vecka som går. Intresset ökar kontinuerligt. Padeln är på god väg att bli en folksport, nu gäller det att också se till att padeln blir en folkrörelse.

Vägen till att padeln ska bli en stor folkrörelse där alla får vara med är lång. Glädjande nog har vi kommit en bra bit på vägen. Just nu finns det drygt 90 föreningar i Sverige som samlar omkring 20 000 medlemmar. Redan här är padeln större än många andra idrotter som varit organiserade i Sverige sedan årtionden. 

En bra start — det finns skäl att vara mycket stolt över och som är viktig i arbetet framåt. 

Tittar vi på 2021 så är det ett par saker som är viktiga för svensk padel. En av de stora frågorna är att Svenska Padelförbundet blir medlemmar i Riksidrottsförbundet.

Redan nu är padeln så pass stor att jag utgår ifrån att vi kommer bli medlemmar. Medlemskapet kommer skapa ännu bättre förutsättningar för svensk padel att kunna växa. Med stödet och kompetensen som finns inom Riksidrottsförbundet så kommer vi kunna växla upp med ett starkare stöd till de ideella krafter runt om i landet som bär föreningsverksamheten.

”Svensk padels bästa dagar framför oss”

Den andra viktiga saken är att fortsätta arbetet med att få fler föreningar med fler medlemmar. Med fler föreningar som driver ideell verksamhet så ökar vi möjligheterna för fler att få vara med att spela padel. Främst finns det ett behov att öka stödet till barn- och ungdomsverksamheterna.

För ska padeln bli en folkrörelse som håller över tid och växer sig än starkare måste vi ge utrymme för nästa generations padelspelare, barnen och ungdomarna. Vi vet också att alla barn och ungdomar inte har de resurser eller stöd som krävs för att kunna komma igång med idrott generellt. Här kan padeln gör stor skillnad.

Allt talar för att med rätt engagemang framåt så ligger svensk padels bästa dagar framför oss. Tillsammans kan vi bygga en folkrörelse som kanske kan bli en av de största folksporterna i Sverige. Tillsammans kan vi skapa utrymme för barn och ungdomar att få idrotta utifrån sina förutsättningar. Tillsammans kan vi se till alla som vill kan få vara med. 

Det vi behöver göra för att uppnå detta är att starta fler föreningar och få in fler medlemmar. Redan idag kan vi alla bidra till det. Saknas det en förening där du bor och spelar padel? Starta en förening! Finns det en förening där du bor, men du är inte medlem? Bli medlem idag! Och bli en aktiv medlem. På så sätt lägger vi grunden tillsammans för att padeln ska fortsätta växa och bli en samlande idrott för alla.

Kent Persson

Ledamot i Svenska Padelförbundet

Du kanske även vill läsa:
Kent Persson: Padel kan bli störst i Sverige
Kent Persson: Padel kan bli störst i Sverige
Den här artikeln handlar om: