Lucia Sainz och Gemma Triay.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Nya rankningen visar – här är världens bästa padelpar

ANNONS
Formtoppade superduon Lucia Sainz/Gemma Triay tar över tronen som världens bästa padelpar på damsidan – enligt World Padel Tour kan de nu titulera sig som ”Årets par.”

De har dominerat World Padel Tour hela hösten med tre raka titlar. Totalt under det speciella coronaåret 2020 har det blivit fyra turneringssegrar på det som är världens bästa padeltour.

I söndags togs det sista steget som krävdes för att Lucia Sainz och Gemma Triay officiellt skulle utses till världens bästa par. I spanska Las Rozas WPT-final tog paret då hem årets fjärde titel via 6–0, 7–6 över Paula Josemaria/Bea Gonzalez.

Det märkliga i denna framgångsraka är att Sainz och Triay väljer att gå skilda vägar nästa år. 28-åriga Triay – som av de allra flesta rankas som den bästa av de två – kommer i stället att kampera ihop med Alejandra Salazar. 36-åriga veteranen Sainz har ännu inte gjort klart med ny partner.

Årets världsrankning fungerar lite annorlunda än normalt på grund av pandemin. På World Padel Tours hemsida kallar man den aktuella, uppdaterade rankningen för ”Race 2020”, medan fliken ”Ranking” som är den officiella världsrankningen är satt på paus i år.

Se hela rankningen här.

Du kanske även vill läsa:
Avslöjar: Superparet splittras — Triay med Salazar nästa säsong
Avslöjar: Superparet splittras — Triay med Salazar nästa säsong
Den här artikeln handlar om: