Lucia Sainz och Gemma Triay mästare igen.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Triay/Sainz tredje raka titel: ”Hon är världens bästa”

ANNONS

Obestridliga mästare just nu. Lucia Sainz och Gemma Triay. Paret dominerar just nu världspadeln och vann i Las Rozas sin tredje raka WPT-titel. 
Via finalen mot de unga utmanarna Paula Josemaria och Bea Gonzalez blev de pressade i ett set men vann i två raka — 6-0, 7-6.

Till sist blev det turneringens spelare Gemma Triay som klev in och avgjorde med en smash.

— Klart att Triay skulle kliva in och avgöra. Hon har varit så stabil denna turneringen, hon är världens bästa spelare och de är världens bästa par, säger Viaplays expert Sofia Arvidsson i sändning. 

I en mycket välspelad final var det till sist jättarna på touren just nu, Gemma Triay och Lucia Sainz, som vann sin tredje raka WPT-titel.

Paret är obestridliga ettor just nu men pressades hårt av ynglingarna Paula Josemaria och Bea Gonzalez, som hade en hård 2,5-timmars semifinal i går. 

Precis som i går förlorade Josemaria/Gonzalez första set klart. Om det berodde på nervositet eller trötthet från gårdagen kan bara de svara på. Det som går att svara på var dock att Triay/Sainz, som vanligt nu för tiden, spelade på en hög nivå. Första set var över 27 minuter efter en klar 6-0:a. 

Och precis som i går blev andra set betydligt jämnare. Via ett och annat break följdes de åt upp till 6-6 och tiebreak. Där visade världsettorna varför de är just världsettor. De plockade fram rutinen, spelade säkert, och även om de evigt kämpande Josemaria/Gonzalez räddade tre matchbollar så orkade de inte hela vägen, utan till sist vann Triay/Sainz med 7-5 och därmed hela turneringen. 

Efteråt föll de båda ner på knäna och kramade om varandra. 

Den här artikeln handlar om: