Bilderna inifrån importgatan 20 och padelbanan där.
Foto: Privat
Nya padelanläggningar

Drömkontoret med egen padelbana: ”Allt ingår i hyran – de älskar det”

ANNONS

Tänk dig att kunna smyga iväg på kontorstid och spela ett par timmars padel, sedan sätta dig i en fåtölj i baren och kolla sport på tv.
Den möjligheten håller Affe Akbari på att skapa för sina hyresgäster som jobbar på Imporgatan 20 i Göteborg. 

Se videon från anläggningen i spelaren ovan. 

På Importgatan 20 vid Stig Center i Göteborg ligger alla padelälskares drömlokal. En stor kontorsfastighet där det får plats en helt egen padelbana.
Men det stannar inte där. Lokalen som ska vara klar till nyår har redan kylskåp, lounge, samt bollmaskin och kommer att kompletteras med bland annat en sportbar. 

Hur får man tillgång till allt detta undrar ni? Jo, konceptet heter Smart Office och startades av Göteborgs-entreprenören Affe Akbari. Affe jobbade tidigare med sportevenemang och låg bland annat bakom ”supermatcherna” på Ullevi för några år sedan, där Manchester United bland annat mötte Barcelona. Han har tidigare också jobbat som marknadschef för IFK Göteborg. 

Foto: Privat. 

— Sedan tröttnade jag på det och ville komma därifrån. Då såg jag en öppning i fastighetsbranschen, berättar Affe Akbari för PadelDirekt. 

Det var då han via sitt konceptbolag inom fastighetsbranschen, Fabero, skapade konceptet Smart Office. Ett koncept som egentligen går ut på att förvalta fastigheter och inom de skapa smarta kontorskoncept som utgår från hyresgästen. 

Just nu byggs det en anläggning på Importgatan 20 och på nyårsafton ska hans hyresgäster kunna vara redo att flytta in. Men redan nu är padelbanan uppe och det spelas redan för fullt. 

— Padelbanan och massa andra saker som ingår är bara till för hyresgästerna men de får mer än gärna bjuda in till exempel kunder att spela. Det är helt upp till dem, de får göra vad de vill. Det enda vi inte vill är att de ska börja hyra ut tider till privatpersoner, säger Affe Akbari. 

Planerar ytterligare byggen

Och fortsätter:

— Jag fick en förfrågan av ett företag som var villiga att betala 3000 spänn för en timme. Då svarade jag: `nej, men ring hyresgästen, de bestämmer´, vilket blev kanon för han hade velat få tag på vd:n för det bolaget i ett år, så allt löste sig väldigt bra. 

Annars är upplägget enkelt. Mitt under kontorstid kan hyresgästen gå ner och boka banan i 1,5 till 2 timmar. Spela match eller bara öva med bollmaskinen. Varje gång du spelar har du då tillgång till helt nya bollar och efteråt finns det tilltugg i kylen och du kan luta dig tillbaka i loungen.

— Allt är inte klart ännu, tv är beställd och det kommer andra möbler och växter och mattor och så vidare. Vi kommer vara klart med allt till nyår, då det officiellt är inflyttning för våra hyresgäster, berättar Akbari. 

— Tänk dig själv: `Du vill spela padel, du kan göra det med vem du vill, du kan köra i tre timmar om du vill — eller bara stå och nöta med bollmaskinen. 

Vad har reaktionerna från hyresgästerna varit hittills?
— De älskar det. 

Är det ett koncept ni vill utvidga? 
— Ja, vi planerar faktiskt att bygga två banor till och köra ett liknande upplägg. Där ska egna omklädningsrum, kök och lounge ingå men där ska företag få kunna köpa in sig på en andel om året. Företaget får då betala 40 000 om året och då får de två fasta tider varje vecka, vilket blir typ en tredjedel av vad man betalar på en vanlig hall. 

Var kommer den ligga?
— Den kommer ligga i samma fastighet men inte vara anslutande. Det kommer vara två privata hallar i samma fastighet med egna ingångar. 

Som ni förstår är det ingen liten fastighet som Fabero har att jobba med. 8000 kvadratmeter närmare bestämt. 

— Ja, vi har lagt ner mycket resurser där och allt är för hyresgästerna. Vi tänker alltid: `Hur kan vi göra det bättre och roligare för dem?´. Du kommer liksom dit, spelar padel, sedan käkar du och kollar på någon match — en bra kundaktivitet.

Foto: Privat. 

Foto: Privat.
Foto: Privat.  


Du kanske även vill läsa:
Padelhallen med Sveriges lägsta (?) takhöjd: ”Det blir en chock”
Padelhallen med Sveriges lägsta (?) takhöjd: ”Det blir en chock”
Den här artikeln handlar om: