På bilden: Federico Chingotto & Juan Tello.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Rörd Chingotto hyllade sin döda gammelmormor: ”Segern är för henne”

ANNONS

Federico Chingotto var känslosam dagen efter att han tillsammans med sin partner Juan Tello vann sitt livs första WPT-seger. 
I en intervju med World Padel Tour hyllade han sin bortgångne gammelmormor och sin familj hemma i Argentina. 

— Det har varit ett tufft år för familjen, jag förlorade min gammalmormor och det här ögonblicket får mig att tänka på henne och min familj — denna segern är för dem, säger Federico ”Fede” Chingotto i World Padel Tours sändning under söndagen. 

Snöpligt nog blev det ingen final i dag för Fede Chingotto och Juan Tello, som under semifinalen mot de under året oövervinnliga Juan Lebron och Ale Galan, spelade sitt livs padel.
Paquito Navarros partner Pablo Lima fick kasta in handduken på grund av en skadad vad och Chingotto/Tello fick vinna sin första titel på walkover. 

Under dagens World Padel Tour-sändning intervjuades paret.

Juan Tello jagar bollen utanför banan. Juan Tello jagar bollen utanför banan. Foto: World Padel Tour. 

— Hoppas Pablo är tillbaka snart, inledde Juan Tello och fortsatte berätta om gårdagen. Vi åt middag och hade det bra, tack till alla, tack till laget, det var en fin dag. Vi hade hela tiden tron på oss. Vi är väldigt glada. Jag är också glad att den första trofén är med honom. Vi har mycket kvar att göra - hoppas det är ett äktenskap som aldrig upphör. 

Chingotto instämde kring Lima och kommenterade sedan parets titel och resa tillsammans. 

— Den här trofén tillsammans representerar väldigt mycket. Vi kom tillsammans från Argentina och har haft bra och dåliga ögonblick. Jag är väldigt glad. Tack till laget som hjälpt oss. Vi är så glad över vår första titel, säger Chingotto och blev sedan känslosam.

— Det har varit ett tufft år för familjen, jag förlorade min gammalmormor och det här ögonblicket får mig att tänka på henne och min familj — denna segern är för dem, fortsatte han. 

Du kanske även vill läsa: Triay/Sainz tredje raka titel: ”Hon är världens bästa” Den här artikeln handlar om: