Nathalie och Dennis Söderqvist, grundare av Babyworld har låtit bygga en padelbana på lagret i Uppsala
Foto: Privat
Svensk Padel

Egen padelbana på lagret – en succé: ”Folk längtar till jobbet”

ANNONS

Succéföretaget BabyWorld hade en yta över på lagret i Uppsala och valde att satsa på friskvård.
Även det har blivit en succé – personalen har aldrig utnyttjat sina friskvårdstimmar så nitiskt som nu när den egna padelbanan står klar.

— Jäklar, jag är ledsen att jag inte ringt upp. Jag fastnade framför en padelmatch, säger Dennis Söderqvist, vd på BabyWorld.

Men det är inte någon WPT-match på tv som han fastnat framför. Det är några kolleger som avslutar arbetsdagen med en padelmatch på lagret.

— Det börjar bli ganska schysst nivå även på de som inte lirat tidigare. Vi har haft banan i en månad nu och det spelas många timmar dagligen. Jättekul att den utnyttjas, säger Dennis Söderqvist.

Får personalen spela på arbetstid?!
— Man får spela både på arbetstid och ledig tid, vi har inget emot det. Men vill man spela mitt på dagen så får man stanna kvar och jobba den timmen, så är det ju. Att spela är gratis och jobbar man på vårt lager finns det mycket flexibilitet.

BabyWorld är ett svenskt företag som sedan starten 2014 utvecklat en mycket framgångsrik e-handel av alla prylar du kan tänka dig för bebisar. Och är man duktig på e-handel behövs ett stort lagerutrymme.

— Grejen är att vi tidigare låg vägg i vägg med ett padelcenter i Uppsala så då spelade jag och några andra mycket där. Sen flyttade vi och kände att vi fick schysst takhöjd och bra med yta, berättar Dennis Söderqvist.

Vad har ni i takhöjd?
— 6,80 så det funkar.

Det krävs orimligt god framförhållning för att kunna boka tid i ett padelcenter i Uppsala. Det är en aning lättare för gänget på BabyWorld där 25 personer har möjlighet att boka tid...

— Det har blivit jäkligt uppskattat. Det är typ 16 anställda som provat spela, så ja jämfört med att boka tid i en vanlig hall är det enklare men man får vara på hugget ändå faktiskt, tiderna går åt!

”Min fru är helt torsk på det här”

Lagret och även kontoret är beläget i industriområdet Boländerna i Uppsala. Stämningen verkar vara bättre än någonsin innanför BabyWorlds väggar – och padelbanan kan nu bli en avgörande detalj när man rekryterar framöver.

— Det känns givet att nämna padelbanan i våra jobbannonser. Det kan vara ett bra sätt att locka personal, vi har en ungdomlig kultur här också, säger vd Söderqvist stolt och fortsätter:

— Vi har märkt att arbetsgruppen lyfter sig när man trivs. Det är lyxigt att ha en egen bana på arbetsplatsen, jag skulle vilja påstå att många kanske väljer en padelbana framför en lite högre lön.

Du verkar minst sagt nöjd med beslutet att bygga en egen bana? 
— Jag är absolut nöjd. Det är inte helt gratis att bygga men å andra sidan, har man personal som håller sig frisk och nöjd kompenseras det ganska snabbt.

Har du identifierat någon anställd som spelar för mycket, som du kanske måste bromsa?
— Haha, ja det finns några stycken. Det känns faktiskt som att folk längtar till arbetet. Min fru till exempel är helt torsk på det här. Det är inte sällan det blir 2,5 timmars spel. Men det är nog mest barnen som klagar på att vi inte är hemma lika mycket som tidigare, konstaterar vd:n med ett skratt.

Du kanske även vill läsa:
Padelboom i grannlandet – mängder av nya center på väg
Padelboom i grannlandet – mängder av nya center på väg
Den här artikeln handlar om: