Casa de Padel drag för att minska smittspridningen: Febertermometer i hallen.
Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Padelhallens oväntade drag: är du för varm – gå hem

ANNONS

Ska du spela padel på Casa de Padel I Örebro möts du av en ansiktsscannner när du kliver in. 
Med den testar anläggningen alla som har tänkt att beträda banorna för att ytterligare kunna bidra till att minska smittspridningen av covid-19. 

— Den känns rätt i tiden, säger Erik Björndal, en av delägarna i Casa de Padel till Nerikes Allehanda

Många padelhallar i Sverige har vidtagit åtgärder för att förhindra spridningen av corona. Uppmaningar om att hålla avstånd, handsprit utplacerat och skyltar med information vid entrén.

Men Casa de Padel i Örebro har tagit det ytterligare ett steg. En ansiktsscanner som mäter din kroppstemperatur står utplacerad i lokalen för att kunna testa alla besökare. Om den visar över 37,5 grader får du gå hem igen. 

— Det är en svår tid nu. Vi tror på det här och om vi kan garantera att alla som går in i hallen är feberfria så har vi i alla fall ökat marginalen för att folk mår bra och är friska när de är här, säger Erik Björndal till NA. 

Och Casa de Padel nöjer sig inte där. De har dessutom köpt en desinficeringsspruta för 20 000 kronor, med vilken man på ett effektivt och snabbt sätt ska kunna rengöra alla hallens ytor. 

— Även när corona är borta är den bra att ha för att döda bakterier i offentliga miljöer, säger verksamhetschefen och delägaren Sebastian Nylén.

Du kanske även vill läsa:
Mikael fick hjärtstopp på padelbanan — hjärtat stod still i en minut: ”Så tacksam att jag överlevde”
Mikael fick hjärtstopp på padelbanan — hjärtat stod still i en minut: ”Så tacksam att jag överlevde”
Den här artikeln handlar om: