Grundarna Zlatan Ibrahimovic och Thomas Sandström.
Foto: Padel Zenter
Svensk Padel

Padel Zenters reaktion på regeringsbeskedet: ”Inte mer än fyra på banan”

ANNONS

Max åtta personer vid allmänna sammankomster, lyder regeringens nya besked för att minska spridningen av coronaviruset.
Men hur påverkar det padeln?

— Det här är en unik åtgärd som saknar motstycke i modern tid, sa statsminister Stefan Löfven om nya restriktionerna. Men för den padelsugne som vill fortsätta besöka stadens banor lär möjligheterna vara i stort de samma som tidigare.

PadelDirekt har pratat med Södertälje Padel Club – som har världens största padelcenter med 24 banor – och Padel Zenter som Zlatan Ibrahimovic är medgrundare till och finns på flera orter i Sverige. Från båda håll är man förtegna om hur de nya restriktionerna kan komma att påverka verksamheterna. Men att stänga är inget alternativ i nuläget, konstaterar man.

— Här är vi ju inte mer än fyra på banan så vi får se hur vi går till väga... vi kanske får stänga omklädningsrummen helt, säger Thomas Sandström, vd på Padel Zenter, till PadelDirekt.

Har ni förberett er för det här scenariot på något sätt?
— Regeringen ändrar sig hela tiden kring det här så det är svårt att förbereda sig. Jag vill inte kommentera mer än så. Det viktiga är att vi hittar rätt väg nu.

PDL: Givetvis anpassar vi vår verksamhet

På Södertälje Padel Club har man däremot innan beslutet om max åtta personer vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster diskuterat möjliga scenarion som att till exempel enbart tillåta spel på hälften av banorna och stänga omklädningsrummen, berättar en anställd.

PDL Center som har hallar runt om i Sverige vill bara svara på frågor via mejl.

— Vi har vidtagit ett antal åtgärder sedan i våras. Nu utökar vi dessa åtgärder i tid till att de nya restriktionerna träder i kraft, skriver Henrik Söderberg, vd på Padel Group utan att gå in närmare på vilka åtgärder man utökar med.

Hur påverkar det er verksamhet? Kommer alla banor och tider att vara bokningsbara som vanligt?

— Ja, våra banor kommer att vara bokningsbara tills vidare. Givetvis anpassar vi vår verksamhet efter nya rekommendationer.

Du kanske även vill läsa:
Padelbanor byggs inne i Arlahuset – investerar 1,2 miljoner
Padelbanor byggs inne i Arlahuset – investerar 1,2 miljoner
Den här artikeln handlar om: