Nova Arena i Trollhättan blir padelcenter.
Foto: Privat
Svensk Padel

Här byggs ett ”mini-Globen”: ”Är nog näst högst i Sverige”

ANNONS

Takhöjd är en ständig snackis i padel-Sverige och nu kommer glädjande nyheter till alla höglobbande padelspelare på västkusten: fem nya banor med 26 meter i takhöjd byggs i Trollhättan.
— Jag skulle nog vilja säga att det är näst högst efter Globen, säger delägaren Niklas Rosenberg.

Trollhättan är knappast ett undantag vad gäller orter med fullbokade padelbanor – därför ska ett nytt padelcenter öppna i slutet av november i Nova Arena.

— Banorna från Spanien kommer nästa vecka. Sen ska de monteras och vi ska sätta upp en provisorisk reception, sen är vi redo, säger Nova Padels delägare Niklas Rosenberg till PadelDirekt.

Hur fungerar det egentligen med montering? Vilka utför den?
— När man köper banorna ingår montering så det är spanjorer som fixar. Men de är redan i Sverige eftersom det byggs så mycket banor just nu, så de åker inte fram och tillbaka hela tiden.

”Har varit extremt fullbokat”

Niklas Rosenberg är sedan tidigare delägare i aktivitetscentret Trestad i Trollhättan som har sex padelbanor. När han såg nyheten om padelcentret i Globen gick han till Trollhättans eventcenter Nova Arena – som stått tom sedan pandemin bröt ut – och frågade om det gick att hyra.

— Det har varit extremt fullbokat på padelbanorna i Trollhättan. Så att kunna hyra Nova Arena, även om det är en tidsbegränsad period, känns helt perfekt. En häftig och kul grej att göra för folket i Trollhättan.

För alla oss som inte varit där, vad är speciellt med lokalen?
— Det blir som ett mini-Globen. En arena som är för konserter och har 26 meter i takhöjd. Jag skulle nog vilja säga att vi kommer ha näst högst takhöjd i Sverige, efter Globen. Svenska mässan i Göteborg har öppnat också men jag tror inte det är 26 meter.

När öppnar ni?

— Vi siktar på att ha öppning 27 november. Det är ett tillfälligt hyresavtal så vi vet inte hur länge vi kan vara kvar, men vi har en plan för var banorna ska anläggas om vi måste flytta.

Hur kan Svenska padelförbundets besked om att stänga ner all tävlingsverksamhet påverka ert projekt?

— Jag tror inte att det påverkar oss som det är nu. Tävlingar har vi valt sedan länge att ställa in. Intresset för att spela är som sagt enormt i Trollhättan precis som i resten av landet.


Du kanske även vill läsa:
Padelbanor byggs inne i Arlahuset – investerar 1,2 miljoner
Padelbanor byggs inne i Arlahuset – investerar 1,2 miljoner
Den här artikeln handlar om: