OBS! Genrebild på padelbanor.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Tennisklubb i Stockholm bygger padelbanor

ANNONS

Danderyds tennisklubb hakar på trenden och bygger padelbanor.
— Det kan vara bra för någon som har svårt för tennis, säger klubbchefen Lennart Sjöberg till Mitt i.

Tennisentusiaster har inte sällan varit snabba på att hacka på padel. ”En sport för den som inte klarar av att spela tennis” och liknande kommentarer har nog många i racketsport-kretsar fått höra.

Men för att överleva blir det allt vanligare att tennisklubbar kompletterar med padelbanor – senast i raden är Danderyds tennisklubb som siktar på att inviga sina två första padelbanor nästa höst.

— Det är ett bra komplement till tennis och kan vara bra för någon som har svårt för tennis, säger klubbchefen Lennart Sjöberg till Mitt i Danderyd.

Han fortsätter:

— Jag spelar helst tennis själv, men om jag ska spela med flera kompisar då spelar jag gärna padel. Det är en social verksamhet, och vi är en familjär klubb.

Klubbchefen i Danderyd – beläget strax norr om centrala Stockholm – berättar för tidningen att intresset för padel hos tennisklubbens 1700 medlemmar är stort. Ett intresse man nu vill möta.

— Vi har vuxit väldigt mycket och är nu den fjärde största tennisklubben i Stockholm. På det här sättet kan vi skapa en året-runt-verksamhet och en plats där det spelas mer tennis, och så padel, säger han.

Utöver det planeras även tre nya grustennisbanor. I december hoppas klubben på ett slutgiltigt beslut från byggnadsnämnden.


Du kanske även vill läsa:
Trosa får padelhall — för 10 miljoner kronor
Trosa får padelhall — för 10 miljoner kronor
Den här artikeln handlar om: