Genrebild.
Foto: Bildbyrån
Internationell padel

Sommarprataren ska få padel att slå i Kina: ”Kan bli padelkungarna”

ANNONS

2018 sommarpratade han i Sveriges Radio.
Två år senare ska entreprenören Tom Xiong bidra till att padelutvecklingen i Kina får samma raketfart som utvecklingen i Sverige.

I en intervju med Breakit berättar techprofilen om satsningen i kinesiska megastaden Shanghai.

— Ett svenskt företag som heter Padel X som precis har öppnat fyra banor i Shanghai, berättar entreprenören Tom Xiong i Breakit Live.

Medan padel fortsätter att explodera intressemässigt i Sverige finns det fortfarande många länder där knappt en invånare hört talas om sporten. Nu kan det alltså vara på väg bli något av ett litet genombrott för padeln i ett av världens mäktigaste länder.

Tom Xiong roll i det hela? Han ligger bakom en bokningsplattform för träning i Kina – där man nu får möjligheten att boka padelbana.

— Jag tror väldigt mycket på den här trenden. Men det är nog de här svenskarna som precis drog igång en padelhall i Shanghai som kan bli padelkungarna där. Jag kan nog bli mer padel-technörden", säger Tom Xiong i Breakit Live.

Det verkar sakta men säkert byggas ett padelintresse i ett av världens mäktigaste länder. I somras skrev Padel Magazine om åtta exklusiva gratisbanor i Peking.

Den här artikeln handlar om: