Simon Vasquez jublar över att det blir en svensk padelgala.
Foto: Viktor Andersson / PadelDirekt
Padelgalan

Kaxiga svaret från Simon Vasquez: ”Jag och Caye borde vinna”

ANNONS

Under morgonen har PadelDirekt tillsammans med det Svenska padelförbundet lanserat Padelgalan — den första galan enbart för svensk padel. 
Sverigeettan Simon Vasquez tycker så här om idén:

— Det är superbra, grymt. Det kommer hjälpa sporten att växa — det är en sån grej som saknas. Att samla de padelintresserade och ha något som alla kan ta del av och enas kring. Padel är en liten sport och det gör att vi kan växa tillsammans, säger Simon Vasquez till PadelDirekt. 

Känner du att det är lite på tiden? 
— Det tycker jag och så ligger det rätt i tiden. Det är dags att ta det till nästa nivå och ju större det blir desto bättre. 

Nu är det svårt att veta hur det kommer se ut när tiderna är som de är — men om du får sväva i väg lite — vad ser du framför dig? 
— Jag ser att det är något stort och mäktigt, sen är det ju svårt med corona. Men jag ser framför mig något stort med mycket folk. 

En av kategorierna är årets spelare på herr- respektive damsidan. Vem tycker du ska vinna på herrsidan?
— Jag och Caye som lag. 

Haha, inga tvivel där, på damsidan då?
— Amanda Girdo. Hon har tagit ett starkt steg uppåt i år. Jag tycker hon är den damspelaren som utvecklats mest och vunnit det mesta. 

Hur ser du på hennes utvecklingspotential? 
— Jag tänker att hon har stora möjligheter att gå väldigt långt, hon har alla förutsättningar för det. Hon har alla verktyg — sen måste hon bara få ihop det. Jag trodde faktiskt aldrig att det skulle gå så fort, det är jävligt kul. 

Du kanske även vill läsa:
PadelDirekt och padelförbundet arrangerar historisk padelgala
PadelDirekt och padelförbundet arrangerar historisk padelgala
Den här artikeln handlar om: