Peter Hansson, Padel Globen.
Ellinor Skeppström.
Svensk Padel

14 banor på åtta dagar — så ska Globen Padel bli klart på rekordtid

ANNONS

Om lite drygt en vecka, den 1 november, öppnas Globen upp för padel. 14 banor på åtta dagar innebär extra personal och hårt jobb för att få ihop detPå platsen där VM-turneringar spelats kommer ”vanliga padelspelare” få chansen att utöva sin stora hobby. Men frukta ej, även stora padelstjärnor kommer att äntra banorna. 

— Vi kommer få hit en del spektakulära spelare, säger Peter Hansson, en av representanterna för Globen Padel. 

Som däremot direkt poängterar att det inte är för dem och publiken som banorna byggs — utan för den vanliga padelentusiasten. 

— Det viktiga för oss är att alla ska kunna spela, det ska inte bara vara fullt innan man går in på Matchi, utan man ska förhoppningsvis kunna gå in och boka en bana. Vi skulle säkert kunna ha tävlingar- och event här varje helg men det vill inte — utan det ska vara en blandning mellan event-och tävlingar och vanliga padelspelare, säger Peter Hansson som är en av representanterna för Globen Padel. 

Men fortsätter han: 

— Vi har en kalender och visst kommer vi ha några tävlingar som kommer att spelas här i Ericsson Globe, det vill vi göra och vi kommer få hit en del spektakulära spelare som kommer att ha uppvisningsspel. 

Sedan nyheten släpptes — att Globen skulle få padelbanor har intresset skjutit i höjden. 

Globen.Globen. Bild: Ellinor Skeppström.

— Det har varit enormt, vi fick stänga ner vår mejlmöjlighet via Matchi för vi fick in ungefär 300 mejl om dagen och då kunde vi inte respondera på alla, vilket vi vill göra. Efter ett tag har vi öppnat upp den lite smått igen, fortsätter Hansson. 

Enligt planen ska den sista banan vara monterad och klar runt den 29:e oktober och den 1:e november ska banorna vara speldugliga. Sedan i  förrgår (fredag 23:e oktober) när de första banorna kom ska det rulla in nya banor här varje dag. 

— Att montera 14 banor på åtta dagar, det har jag nog aldrig hört talas om men nu har vi extra mycket människor som gör det åt oss och en väldigt kompetent leverantör. 

Hur hårt kommer ni behöva jobba?
— Så hårt vi behöver helt enkelt, det ska vara klart. 

Kan det gå för fort?
— Nej vi har väldigt kompetent personal, vi öppnar inte upp något som inte är i toppklass. 

Hur kom ni på idén? 
— Vi har sett behovet av fler banor i Stockholm, samtidigt som ju Globen har stått tom sedan i mars på grund av pandemin — så det var ganska naturligt att vi partners hittade ett samarbete — det känns ju helt fantastiskt. 

Den här artikeln handlar om: